Berlevåg Mannsangforening 2

Heftig mannskorfestival i Bergen

Knut Erik Jensens dokumentarfilm «Heftig & begeistret» er blitt en suksess uten like – og markerer samtidig et enormt løft for interessen for mannskor i Norge. Filmen er sett av nærmere 70 000 nordmenn, og er også i ferd med å begeistre store deler av verden. Nå skal Norges Korforbund Hordaland arrangere en stor mannskorfestival i Bergen – som naturligvis får tittelen Heftig & begeistret.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Norges Korforbund Hordaland arrangerer mannskorfestival i Bergen 10.-12. mai 2002. Festivalen har fått tittelen ”Heftig & begeistret” etter filmen av samme navn. Som kjent er Berlevåg Mannsangforenings besetning blitt rikskjendiser etter sin innsats i filmen, og koret er selvsagt invitert til mannskorfestivalen i Bergen.

Det vil bli anledning til å se filmen under festivalen, som også vil by på konserter, singers corner, et faglig program for dirigenter og formenn, og stor sangerfest i Grieghallen.

— Dette blir den største mannskorfestival som har vært arrangert på årtier, sier leder i Norges Korforbund Hordaland, Arne Petter Iversen. – Etter den store publisitet og varme mottagelsen ”Heftig & begeistret” har fått, er tiden inne for mannskorene til å komme sammen og feire seg selv – og samtidig diskutere felles fremtidsutfordringer. Vi venter i hvert fall nærmere 1500 sangere til Bergen til neste år.

Berlevåg Mannsangforening har opplevd mye virak etter Knut Erik Jensens film. I begynnelsen av februar ble de invitert til Oslo for å opptre under kulturminister Ellen Horns femtiårsdag, samtidig som filmen om dem gikk helt til topps under Filmfestivalen i Göteborg. Både svensk og finsk TV har alt kjøpt inn ”Heftig & Begeistret”, og filmen skal også lanseres i USA, samtidig som den for tiden er aktuell under filmfestivalen i Berlin. På engelsk har filmen fått tittelen ”Cool & crazy”, og har alt blitt sammenlignet positivt med en annen dokumentarfilm om musikk – Wim Wenders verdenssuksess ”Buena Vista Social Club”.

Nærmere 70 000 nordmenn har alt sett filmen – noe som ikke minst er imponerende med tanke på at dette er en dokumentarfilm om et antatt smalt miljø. Berlevåg kommune har på rekordtid lagd egne hjemmesider for koret, med både bilder, presseomtale og lyd, og en gjestebok der begeistrede kinogjengere legger igjen sine hilsener til amatørsangerne.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.