FRONT

Fritt fall på Blå

Fritt Fall er det nye matinétilbudet til Blå i Oslo, og vil presentere improvisasjons- og verkstedsmusikk annenhver lørdag i tiden fremover. Arrangementet starter klokken to på ettermiddagen, og byr bl.a. på innslag med Saxofon Concentus, Drivhusbandet og Front-gruppa fra Toneheim folkehøgskole.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Men alt i kveld er det Drivhustreff , der musikere og andre kunstnere skal treffes i et intenst engangssamarbeid frem mot konserten på lørdag. Verkstedarbeidet begynner fredag 12. januar klokken 18, og resultatet kommer for en dag på Blå mindre enn 24 timer senere. Prosjektet skal være en mellomting mellom improvisasjon og komposisjon, med mål om å sette fokus på verkstedsarbeidet som kunstnerisk arbeidsform og uttrykk. Blant musikerne vil vi finne Terje Lerstad, Bendik Hagerup og Jon Halvor Bjørnseth. Det er plass til opp til tyve deltagere, som anbefales å ta med eget instrument, selv om Drivhuset også kan tilby piano, et lite sanganlegg og diverse perkusjonsinstrumenter. Ambisjonene er å komme opp med mellom femten og tredve minutter med ny musikk.

Saxofon Concentus vil på lørdag presentere høydepunkter av bl.a. Thoresen og Sunde, og vil ellers fremføre John Cages ”Four Fifths” i samarbeid med saksofonister fra Toneheim folkehøgskole. Saksofonkvartetten har sammen med komponist Bendik Hagerup og Divhusets leder Jon Halvor Bjørnseth vært med på Toneverkstedet, som er et årlig samarbeidsprosjekt mellom Toneheim folkehøgskole, Ny Musikk og Drivhuset. Her har et team av musikere og komponister satt i gang samtlige 140 elever med eksperimentering, improvisasjon og komponering, og ledet det kreative arbeidet frem mot en offentlig konsert. Til Blå kommer også Front-gruppa: atten Toneheim-musikere med sitt eget verk/prosjekt laget i dagene 4. – 6. januar

Den første Fritt Fall-konserten finner sted lørdag 13. januar, klokken 14, og koster kun kroner 30,-. Det vil ellers bli gjort noen opptak under konserten, som senere vil bli lagt ut for offentligheten på Drivhusets hjemmeside. Opptak fra forrige treff ligger for øvrig på Drivhusets lydside.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.