Korforbundets sommerskole 2005

Flerstemt fellesferie med Sommerkorskolen 2005

Over hundre personer deltok på Norges Korforbunds sommerkorskole 2005, som ble holdt 24. til 31. juli på Toneheim Folkehøgskole utenfor Hamar. Sommerkorskolen er landets største kurstilbud for kordirigenter og sangere, og kunne i år by på kursing i både samtidsmusikk, jazz og renessansesang.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Midt i fellesferien hvert år drar over hundre personer fra familie og venner for å vie en hel uke til Norges Korforbunds sommerkorskole på Toneheim Folkehøgskole utenfor Hamar.

Sommerkorskolen er landets største kurstilbud for kordirigenter og sangere. I følge Norges Korforbund har Sommerskolen i løpet av en årrekke utviklet seg til et etterspurt kurstilbud for dirigenter og sangere som ønsker faglig utvikling og inspirasjon utover den vanlige koropplæringen. Samtidsmusikk, jazz og renessansesang er noen av uttrykksformene som får spillerom i løpet av kurset.

Deltakerne blir vurdert og instruert av et knippe dyktige instruktører fra både inn- og utland innen korledelse og sangteknikk. Til kursnivå 5 hadde sommerkorskolen i år hentet inn Bob Chilcott. Han er en av Storbritannias mest aktive nålevende komponister og kordirigenter, og er blant annet fast gjestedirigent for BBC Singers. Som lærerkolleger på årets kurs hadde han blant annet Henning Sommerro, Thomas Caplin og Bodil Egseth.

I tillegg til å være et landsdekkende kurstilbud, er også Sommerkorskolen en faglig møteplass der dirigenter kan utveksle erfaringer og dele kunnskap med hverandre. Noen har mange år bak seg som profesjonelle kordirigenter, mens andre så vidt har begynt å få interesse for korledelse. Felles for deltakerne er at de er på jakt etter inspirasjon, samt det å lære mer om korledelse og om stemmen som instrument.

I en hel uke i sommerlige og landlige omgivelser utenfor Hamar får man utfolde seg i et kreativt, faglig og sosialt miljø, som i følge Korfobundet «gir masse inspirasjon, motivasjon og kunnskap å ta med seg tilbake i korhverdagen». Sommerkorskolen tilbød i år syv kurs; fem direksjonsnivåer og 2 korsangerkurs.

Nytt av året var de nivå-inndelte korsangerkursene, mens ett av de fem dirigentnivåene i år var øremerket «rytmisk» musikk.

— Flere dirigenter har etterlyst et tilbud i å få mer kunnskap om hvordan man jobber i kor med repertoar innenfor genre som pop, viser, negro spirituals, gospel, jazz etc. Derfor har vi valgt å øremerke dirigentnivå 3 til et variert «rytmisk» repertoar, der slagfigurene kanskje må vike litt mer for groove, flow og feeling, uttalte Korforbundet i forkant av årets somersamling.

Sommerkorskolen er et samarbeid mellom Norges Korforbund og Toneheim Folkehøgskole.

Flere nyheter fra korverdenen finner du på denne siden fra Norges Korforbund.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev