Mela2_sanger

Flerkulturelt på Rådhusplassen

Oslo Mela 2007 arrangeres på Rådhusplassen fra 17. – 19. august i regi av stiftelsen Horisont. Årets program representerer musikk, dans og scenekunst fra forskjellige land i det norske kulturelle mangfoldet, og favner alle aldersgrupper.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Heidi Nesttun Sunde, Norsk kulturråd

— Et av formålene med Mela er å synliggjøre og fremme kunstnere med minoritetsbakgrunn som bor og arbeider i Norge. Dette året har vi valgt å fokusere spesielt på norske utøvere med afrikansk bakgrunn. Vi synes det er viktig å bruke Mela som en mulighet for å presentere utøvere som er aktuelle akkurat nå, sier festivalsjef Khalid Salimi.

Årets festival foregår på Rådhusplassen fordelt på de tre scener. Hovedscenen er for det voksne publikum, Mela Miks er for barn, mens Mela Fantasi er beregnet både på barn og unge, pluss foreldrene deres og alle andre. I tillegg arrangeres det workshops i musikk.

Programmet for festivalen er basert på utøvere fra land som Pakistan, Iran, Vietnam, Somalia, Norge. For noe av hensikten med Mela er å styrke formidlingen av kunst og kultur fra de landene som viktige minoritetsgrupper i Norge opprinnelig kommer fra.

Ordet Mela betyr egentlig «møtested», og har flere tusen år gamle røtter i Sør-Asia. I sin moderne form er Mela en festival basert på kunstneriske og kulturelle uttrykk, i tillegg til mat og boder med informasjon og varer av alle slag. Festivalen er gratis for publikum, og i år er det femte gang den arrangeres.

Formålet til arrangøren – Stiftelsen Horisont – er å bidra til økt kompetanse, likestilling og inkludering, i tillegg til å utvikle kulturelle møteplasser og nye metoder for internasjonal kulturutveksling.

Detaljert program for festivalen finnes på horisont.org.

Denne artikkelen er gjengitt med velvillig tillatelse fra Norsk kulturråd.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev