BrassWind 2004: Ung musiker

Fem millioner kroner til norske skolekorps

Sparebankstiftelsen DNB NOR har nå kommet med årets julegave til norske skolekorps. De neste fem årene skal de dele ut fem millioner kroner, øremerket instrumenter og uniformer. – Dette er en kjempestøtte til en stor og voksende kulturbevegelse som i hovedsak finansieres med dugnadspenger, sier generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund, Anna Elisa Tryti, som håper at også Stortinget etter hvert skal se det store behovet for instrumentfond for skolekorpsene

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Tone Sæle, Norges Musikkorpsforbund

Sparebankstiftelsen DnB NOR gir fem millioner kroner til norske skolekorps de neste årene. Pengene skal gå til instrumenter og uniformer.

Hvert år deler Sparebankstiftelsen DnB Nor ut midler til allmennyttige formål.

— Vi ønsker å sette av en eksklusiv pott til skolekorpsene i 2005, sier direktør i sparebankstiftelsen DnB NOR, Frode Helgerud. – Vi har sett at her er det et stort behov. Skolekorpsene spiller en viktig rolle i samfunnet.

Norske korps investerer årlig over 70 millioner kroner i instrumenter. En fullstendig instrumentpark for et skolekorps koster mellom 400.000 kroner og to millioner kroner, og må fornyes jevnlig. En tuba koster mellom 30.000 kroner og 90.000 kroner.

— Dette er en kjempestøtte til en stor og voksende kulturbevegelse som i hovedsak finansieres med dugnadspenger, sier generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund, Anna Elisa Tryti.

— Over 70 000 nordmenn spiller i korps og er medlemmer i NMF. Vi har håp om at også Stortinget etter hvert skal se det store behovet for instrumentfond for skolekorpsene! Det er på toppen av ønskelisten vår til politikerne, sier Tryti.

Pengene vil bli delt ut de neste par årene til korps i hele landet. Det vil bli to søknadsfrister, 15.februar og 15. september. Søknadene skal leveres til de lokale bankene til DnB NOR. Innen utgangen av året vil korpsene finne egne søknadsskjema på www.sparebankstiftelsen.no og www.musikkorps.no.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev