Ensemble Noor (Foto: mufi.no)

Enesemble Noor lanseres i Russland

Pianokvartetten Ensemble Noor fra Alta i Finnmark lanseres denne helga i et av verdens største markeder for klassisk musikk, St. Petersburg og Russland.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ensemble Noor lanserte i sommer ”Piano Quartets”, som er kvartettens første plate.

Ensemble Noor er invitert til å delta på kammermusikkfestivalen Northern Flowers, som arrangeres for tiende gang i St. Petersburg.

Der skal de spille Max Regers pianokvartett, som også er å finne på ”Piano Quartets”. I tillegg framfører kvartetten musikk basert på samiske sanger.

På Northern Flowers deltar også klarinettist Anna Rostrup, som er del av en internasjonal kvartett som skal framføre 100-årsjubilanten Messiaens ”Kvartett for tidens ende”.

Russlandsturneen til Ensemble Noor omfatter disse spillestedene:
24. oktober: Glinka hall, St. Petersburg.
27. oktober: Philharmonic hall, Novgorod.
28. oktober: Philharmonic hall, Arkhangelsk.

Ensemble Noor verdens nordligste pianokvartett og har base i Alta i Finnmark. Ensemble Noor er Musikk i Finnmarks hovedsatsning innenfor klassisk musikk. Kvartetten består av Nils A. Mortensen (piano), Dmitrij Khrytsjev (cello), Tørris Koløen Bakke (bratsj) og Sveinung Lillebjerka (fiolin).

Northern Flowers er oppkalt etter dikteren Aleksandr Sergejevitsj Pusjkins tidsskrift som utkom gjennom sju år tidlig på 1800-tallet. I ti år har Northern Flowers arrangert kammermusikkfestival i St. Petersburg, i tillegg tilbyr de en serie kresent utvalgte innspillinger av russisk musikk.

For mer infiormasjon besøk sidene til Northern Flowers og Iboks-musikk.

Dette i følge en pressemelding.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev