Bjarte Engeset

En musikalsk nyttårsrakett

I disse dager turnerer Norges største profesjonelle blåseensemble med det de selv omtaler som «et gnistrende program». Det Norske Blåseensemble samarbeider nå med dirigenten Bjarte Engeset og operasangerinnen Itziar Martinez Galdos, og spiller i Halden, Askim og Asker.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Nyttårskonsertene vil by på verker av Mozart, Puccini, Strauss, Berlioz, og Østfolds marsjkonge, Oscar Borg. Blåseensemblet vil med denne konserten holde tradisjonen med nyttårskonserter levende, forteller nyansatt informasjonsansvarlig Jens Magnus.

Først ut var hjemmebanen, Halden, der Det Norske Blåseensemble avholdt konserter 7. og 8. januar. Denne uken vil ensemblet besøke Asker den 11. og Askim den 12. januar.

Det Norske Blåseensemble har sine røtter i Forsvarets distriktsmusikkorps i Halden, med en musikktradisjon som strekker seg tilbake til middelalderen.

— Orkesteret er sammensatt av virtuose solister, og arbeider både med musikk fra tradisjonsbærere som Oscar Borg, samt moderne musikk av ulike former, forteller Jens Magnus.

Sangsolisten Itziar Martinez Galdos er født i Spania, men har sin utdanning fra Statens Operahøgskole. Hun debuterte i Oslo i 1988, og har siden 1989 vært fast ansatt ved Den Norske Opera. Hun har der fått anledning til å tolke mange av de store, kvinnelige operarollene. Galdos regnes i følge Magnus som en av Nordens fremste solister, og konserterer jevnlig over hele Europa.

Dirigenten Bjarte Engeset er også Det Norske Blåseensemblets kunstneriske leder. Han har diplomeksamen fra Sibelius-akademiet i Finland, og har allerede hatt en mengde tunge dirigentoppdrag rundt i Europa, blant annet med Oslo Filharmoniske Orkester og med Royal Philharmonic Orchestra.

— Velkommen til en konsert med Norges fremste blåseensemble og en ypperlig sangsolist. De som får overvære konsertene i januar har virkelig noe å se frem til, lover Jens Magnus på vegne av ensemblet.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev