Ungdomskorps i Stange

EM for brassband til Norge i 2003

Det ble søndag bekreftet fra the European Brass Band Association (EBBA) at Bergen skal være vert for EM for brassband i år 2003. Det var i følge Bergens Tidende fem europeiske byer som ønsket seg arrangementet, der en hollandsk by var den argeste konkurrenten. Trude H. Drevland i Norsk Musikkorps Forbund er svært stolt over avgjørelsen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund, Trude H. Drevland, er lykkelig over at det nå er sikkert at NMF får mesterskapet. Etter møter med EBBA i dag, ble det enstemmig vedtatt at Norge og Bergen får EM i 2003.

— Dette er på mange måter et prestisjetungt mesterskap. Vi har jobbet hardt for å legge alle forhold til rette både musikalsk og praktisk, men også økonomisk. Derfor er det selvsagt en liten fjær i hatten for NMF å få mesterskapet, men mest av alt en skikkelig anerkjennelse til norsk brass band-bevegelse, sier Drevland.

Mesterskapet vil bli holdt 2. og 3. mai, og det jobbes for å få European Youth Brass Band til Norge samtidig. Man regner med deltagelse fra rundt 400 – 450 utenlandske musikere.

— I de siste to EM for brassband har det vært elleve deltagerland, forteller Drevland. – Det er med andre ord rom for vekst på dette området. EBBA tok den enstemmige avgjørelsen i går formiddag, og vi har alt fått mange tilbakemeldinger fra medlemmer som er stolte over det som nå er skjedd. Det er alltid gøy når norske korps og brassband kan få litt ekstra inspirasjon.

Et ankepunkt mot å legge slike internasjonale arrangementer til Norge er ofte prisnivået.

— Vi jobbet mye i forkant med å forhandle frem gunstige hotell- og reiseavtaler. Det europeiske brassforbundet har lagt merke til at vi er flinke til å arrangere våre nasjonale mesterskap, og har tydeligvis tiltro til oss.

Generalsekretæren forteller at man nå setter alle kluter til for å lage en skikkelig musikkfest rundt konkurransen.

— I tillegg til selve brass-EM planlegger vi å ha en dirigent- eller solistkonkurranse i dagene før. Dessuten er vi i perioden rundt 1. mai, og arbeiderbevegelsen er ikke noe ukjent begrep for oss. Vi skal i hvert fall gjøre vårt beste for å knytte ting sammen.

Bergen har tidligere arrangert brass-EM i 1989 og 1996. I årets europeiske mesterskap, som gikk av stabelen i Montreux, fikk eneste norske deltaker, Sandefjord Brass Symposium, en 7. plass. Vinneren ble Yorkshire Building Society Band. Norsk deltaker i Europamesterskapet i Bergen blir vinneren av toppdivisjonen i neste års brass-NM. I år var det Eikanger-Bjørsvik Musikklag som gikk av med seieren.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.