Simon says no! (Foto: Thomas Olsen - Berlinkontoret)

– Døråpner til det britiske markedet

Simon Says No! er det tredje norske bandet ut i Ja Ja Ja-serien.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tekst og foto av Thomas Olsen, London
— Det er en utrolig fin mulighet til å få prøve seg i England for første gang. Det er en døråpner, sier gitarist og vokalist Ruben Nesse.
Bandet synes det er luksus å ha så mange folk i salen allerede første gang de spiller i London.
— Å få spille for 150-200 mennesker betyr mye, mener trommeslager Even Aarebrot.
For å ha folk i salen er ingen selvfølge, det fikk bandet erfare senest kvelden før. Da hadde bandet ordnet en ekstra spillejobb på The Dublin Castle.
— Det er et veldig kult sted, men var det ikke så mange folk, og ting var ikke helt på stell, konkluderer Even.
— Men konserten var jo heller ikke promotert, legger han til.
Fyller gjestelista
Et knøttlite rom ved siden av scenen på The Lexington fungerer som backstage og deles av kveldens tre band. Ruben Nesse, Even Aarebrot og Ingar Sandvær sitter tett i sofaen, mens Rolf Mathiesen er ute å selger merchandise. Trioen backstage har bare gode ting å si om konseptet Ja Ja Ja.
Music Export Norway dekker utgifter til reise og opphold. Og kuratorene er kjente navn. Folk i London vet hvem de er og de har stor makt og tyngde. Når de anbefaler band vil folk sjekke dem ut, tror Even.
I salen var det flere britiske labeler som ville se det norske bandet, ifølge prosjektansvarlig Jonas Vebner. Og bandet bekrefter at manageren deres i Stockholm har lagt ned mye arbeid før konserten.
— Han ligger dessverre hjemme med ødelagt kne i dag, men han har invitert masse folk hit. Alt fra labeler, festivaler, A&R, publishing og musikknettsteder. Det er en god gjesteliste, sier Even.
Ja Ja Ja til rett tid
— Og det er stor interesse for skandinaviske band i England nå. De er sultne på denne typen musikk. Ja Ja Ja er startet på rett sted til rett tid, mener Ruben, som også kjenner bransjen godt fra den andre siden – som bookingagent hos Artistpartner.
— Det er veldig mange bra band fra Norden som fortjener å bli hørt, mener Even.
— Men det er vanskelig å stikke seg ut, og man blir fort borte i mengden om man ikke har en stor label i ræva.
— Sitér han på det, insisterer gitarist Ingar Sandvær.
— Nei – i ryggen, mener jeg, ler Even.
Bandet var Urørt-finalister i 2008 og gjestet bransjefestivalen South by South West i 2009. I fjor turnerte de mye i Norge med EP-en ”Ahoi De Angst” i bagasjen. Når debutalbumet kommer ut til høsten, ser de for seg å satse i Skandinavia, Tyskland og England. Albumet mikses for tiden av Nick Terry, som også jobber med artister som Primal Scream, Klaxons, Serena Maneesh, Harrys Gym og I Was A King.
I britisk serie
En av bandets låter vil også bli brukt i den populære britiske ungdomsserien ”Skins”, som vises over hele verden, inkludert Norge.
— Vi vil prøve å få til noen konserter i England i mars i forbindelse med at den episoden sendes, sier Ruben.
— Vi var ikke klar over hvor stor den serien er, men folk vi snakker med her mener det er kjempestort å få med en låt. TV-serien presenterer bandene på nettsiden sin også, så det er sjanse for litt eksponering. Men England er et vanskelig marked å breake i. Så det som skjer, skjer, sier Even.
Har dere tenkt noe på hvordan dere konkret vil følge opp Ja Ja Ja-konserten?
— Vi må følge opp bransjekontaktene. Vi har for eksempel en god dialog med The Great Escape, så vi krysser fingrene for en invitasjon fra dem, avslutter bandet.
Lenker:
Simon Says No! på Myspace
Ja Ja Ja
The Lexington

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev