Canticum: Dina

Dina-trilogien i musikalsk drakt

12. oktober urfremfører Oslo-koret Canticum Synne Skouens verk «Dinatekster» basert på Herbjørg Wassmos velkjente trilogi om kvinneskikkelsen Dina. Tre dager senere settes stykket opp i Akershus Slottskirke.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Sammen med cellist Tine Johnsgaard og skuespiller Anne Marit Jacobsen inviterer Oslo-koret Canticum og deres dirigent Ingrid Danbolt publikum til en musikalsk opplevelse av Dina-trilogien til Herbjørg Wassmo når de urframfører Synne Skouens verk i Grefsen kirke 12. oktober og i Akershus Slottskirke søndag 15. oktober.

Wassmo har selv gitt komponist Skouen tillatelse til å bearbeide og integrere den litterære teksten i det nye verket.

Dinas cello
— ”Dinas bok” er gripende litteratur, ikke minst for cellister, sier cellist Johnsgard i en pressemelding.

Han bestilte verket av Skouen for et år siden. Sammen med komponisten har hun valgt kor, cello og en stemme til å være de musikalske redskapene i verket ”Dinas tekster”. Johnsgaard viser til at hovedpersonen i trilogien til Wassmo har et helt spesielt forhold til sin cello.

— Celloen gir leseren mulighet til å ”høre” stemmen til Dina. Her utforsker Wassmo en urnorsk kvinneskikkelse, der musikkutfoldelse og musikkopplevelse er med på å fargelegge emosjoner, romanens hovedperson og fortelling, legger Johnsgaard til.

Flere urframføringer
Urfremføringen skjer altså under konserten ”Dinas stemme” med Oslo-koret Canticum, der også andre norske komponister bidrar med sine verker for kor og cello til å presentere Dina, med hennes lidelser og lengsler, i en utvidet musikalsk ramme. Også et annet verk blir urframført 12. oktober – Marcus Paus’ ”Suite” for solocello.

Se også canticum.no.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev