Uhu! ved Polter

Det spøker i Ridehuset på Akershus Festning

Forsvarets Stabsmusikkorps nyttårskonsert i Ridehuset på Akershus Festning med Jan Eggum betegnes av Staben som en publikumssuksess. Nå følger korpset opp med en barne- og familieproduksjon i samarbeid med NRKs TV-konsept «Uhu!» samme sted. Dette er første gang «Uhu!»-forestillinger gjøres med stort orkester i Oslo, og premieren er på selveste fredag den trettende februar.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Forsvarets Stabsmusikkorps lover at det skal spøke i Ridehuset på Akershus Festning når konsertversjonen av «Uhu!» settes opp med Forsvarets Stabsmusikkorps, Polter, Napoleon og Obus fredag 13. og lørdag 14. februar.

Det er første gang Uhu! gjøres med stort orkester i Oslo, og arrangørene omtaler det hele som «årets store barne- og familieopplevelse i hovedstaden». Ridehuset, som er en vernet bygning, er i dag Forsvarets Stabsmusikkorps faste øve- og konsertlokale.

— Med publikumskapasitet opp mot 200 er Ridehuset et ypperlig sted for å skape nærhet og stemning og spennende møter med spøkelser, uttaler produsent Britt Astri Reiten i Forsvarets Stabsmusikkorps.

I den populære Barne-TV serien «Uhu!» har musikken spilt en sentral rolle, noe som har resultert i hele tre CD-utgivelser med kjente musikere og artister. «Uhu!»-platene er blitt nominert til Spellemannsprisen tre ganger, senest til årets Spellemann, og har fått prisen 2 ganger.

I Ridehuset er det konsertversjonene av «Gi oss mer hermetikk» som settes opp. Stig Nordhagen og Ebbe Sivertsen står for arrangementene av låtene som er skrevet av Svenn Erik Kristoffersen, Odd Nordstoga og Lage Børresen, med tekst av De gyngende seismologer. Før «Uhu!» slipper til, fremfører Stabsmusikken «Harry Potter Symphonic Suite» av John Williams, som er filmmusikken til den første Harry Potter-filmen. Det skulle med andre ord ikke mangle på skumlerier, hekser og spøkelser for hele familien denne helgen.

Forestillingene spilles fredag 13. februar kl. 18.00, og lørdag 14. februar kl. 14.00 og kl. 16.00. Folk som mot formodning ikke har fått med seg noe av «Uhu!»-universet, kan oppdatere sine kunnskaper på denne siden fra NRK.no.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev