Det norske Jentekor

Det Norske Jentekor operadebuterer i Montpellier

Mandag 9. mai står 20 jenter mellom 12 og 19 år fra Det Norske Jentekor på den nasjonale operascenen i Montpellier i Frankrike under premieren på operaen «Libertad», en opera for tenåringer. Koret ble invitert til å delta på oppsetningen etter at de urframførte Nils Henrik Asheims verk «Wind Songs» på den store Présences-festivalen i Paris ifjor. I oktober synger jentene på Ultima. Senere samme måned framfører de også «Wind Songs» i Oslo med OFO.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Det norske Jentekor skal synge sammen med det franske ungdomskoret Groupe Vocal Opera Junior de Montpellier.

Koret i Montpellier og Det norske Jentekor samarbeidet første gang under den store samtidsfestivalen Présences i Paris i 2004 da de sammen fremførte verket ”Wind Songs” av den norske komponisten Nils Henrik Asheim. Jentekoret ble invitert tilbake til Frankrike på bakgrunn av prestasjonene i Paris.

— Dette er en stor opplevelse for oss, og koret får scenisk erfaring, sier Maartmann, som selv har sunget i koret og er kunstnerisk leder.

”Libertad” er en opera for tenåringer, skrevet av Alonso Alegria og Didier Lockwood. I tre uker har korene arbeidet med oppsetningen, og denne uken skal den vises for til sammen 4000 mennesker. Forestillingene vil finne sted den 9., 11. og 12. mai.

Samarbeidet mellom de to korene fortsetter i oktober, denne gangen i Oslo. Da inviterer Det Norske Jentekor sine franske venner til Norge. De to korene vil i samarbeid med Oslo filharmoniske orkester gi to konserter i Oslo Konserthus med verker av franske og norske komponister. Her vil korene blant annet fremføre Nils Henrik Asheims «Wind Songs» igjen.

Det norske Jentekor skal også delta på høstens Ultimafestival, hvor de skal holde konsert sammen med harpisten Ellen Bødtker.

Det Norske Jentekor har i en årrekke markert seg som et av landets fremste barne- og ungdomskor. Koret, som er en selvstendig fortsettelse av NRKs jentekor, ledes i dag av Live Maartmann, og har en rekke prestisjetunge oppdrag. Til høsten overtar Anne Karin Sundal som dirigent. Sundal dirigerer blant annet også det prisbelønte kammerkoret NOVA.

Jentekoret har tidligere sunget både med Sissel Kyrkjebø og Oslo Filharmoniske Orkester, og de har holdt konserter under Ultimafestivalen og Vinterfestspillene på Røros. Koret har vunnet flere internasjonale korpriser.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev