Sunn 0))) - Black One (2005)

Dans for voksne – vårprogram

Sunn 0)))/Earth/Sir Richard Bishop, Tommi Keränen, Tim Hecker og Richard Youngs er blant de mest prominente artistene som byr opp til voksendans denne våren. Konsertserien Dans For voksne nærmer seg 50 avholdte arrangementer, og nytt av året er videokveld på Cinema Neuf og konserter på det nyåpnede stedet Sound of Mu i Markveien.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

— Det er fin sprik i programmet: Forbindelsen mellom okkult doom, akademisk samtidsmusikk, metal-jazz-grindcore, noise, improv og field recordings av torsk spilt gjennom øl er ikke påtrengende, men tilsammen gir denne sammensetningen et rom vi liker å være i, og som ville vært kjedeligere om det var mindre mangfoldig. Spennet er langt, men ikke over bristepunktet, uttaler arrangøren.

— Vi utvider samarbeidet filmklubben Cinemaneuf med videokveld, dokumentarfilmvisning og filmkonsert. 35mm filmmaskin og kinolerrett er en luksus det er synd å avslå.

Dans For voksne booker tradisjonelt mindre og for mange ganske ukjente artister, i mars samarbeider de med Blå om sitt største arrangement så langt. Det er amerikanske Sunn 0))) som kommer tilbake til Oslo, denne gangen sammen med Earth og Sir Richard Bishop fra legendariske Sun City Girls. Skotten Richard Youngs og canadiske Tim Hecker er også størrelser innen sin felt. Youngs har siden 80-tallet utforsket og utfordret gitarens muligheter, inspirert av John Fahey og minimalismen (Terry Riley, Loren Mazzacane Connors). Hans hittil siste plate The Naive Shaman har høstet bred internasjonal anerkjennelse. Tim Hecker (også kjent som Jetone) har gitt ut på blant andre Mille Plateux og Alien8, og lager eksperimentell ambient/gltich electronica som også har fått relativ stor oppmerksomhet rundt om i verden.

Ellers noteres fokus på den argentinske scenen, med konserter av blant andre No More Music, og Anla Courtis (fra Reynols). Courtis har tidligere spilt med blant andre Ingar Zach og Ivar Grydeland under No Spaghetti Edition, og er ellers kjent for sitt arbeid til å få psykisk utviklingshemmede til å spille musikk.

Som vanlig er det også et sterkt norsk fokus på de aller fleste av Dans for voksnes konserter, med opptredner av blant andre Crazy River (Per Gisle Galåen), Superhærp og Fredrik Næss Sevendal.

Vårens konserter holdes i kinosalen på Chateau Neuf, Blå, Sound of Mu (nederst i Markveien) og på Spasibar (ved Kunstakademiet).

— Vi flytter konsertene dit vi mener de vil bli best, enten det er stemningen i lokalet eller lyttekvaliteten som teller, heter det fra arrangøren.

Mer info om konsertene fredag og lørdag følger.

Vårprogrammet

# 44 3. feb No More Music (Arg/Basq) + Skull Defekts (Se/No), Chateau Neuf
# 45 4. feb Capece/Mattin/Grenager/Fetveit (Arg/Basq/No) + Erich Berger (At), Sound of Mu
# 46 15. feb Maranata + Audiokustus, Spasibar
# 47 16. feb Anla Courtis (Reynols)(Arg)/Crazy River + Superhærp + Broetthæst Pånny, Chateau Neuf
# 48 17. feb Anla Courtis (Reynols)(Arg)/LED + Center of The Universe, Sound of Mu
# 49 7. mars Sunn 0))) + Earth + Sir Richard Bishop (Sun City Girls) (alle US), Blå
# 50 25. april Emil Beaulieu (US) + Grunt (Fi), Spasibar
# 51 2. mai OVO (It), Spasibar
# 52 9. mai What about me? The rise and fall of The Nihilist Spasm Band (Film), Chateau Neuf
# 53 11. mai Videoprogram, Chateau neuf
# 54 14. mai DEL/Eisensteins STREIK (Filmkonsert) (No/SSSR), Chateau Neu
# 55 20. mai Tim Hecker (Ca) +André Borgen, Chateau Neuf
# 56 27. mai Richard Youngs (UK) + Fredrik Ness Sevendal, Parkteatret
# 57 3. juni Jørgen Knudsen + TBA, Chateau Neuf

Det jobbes også med å sette opp konserter med Blixa Bargeld og Jon Platou, Golden Serenades, Der Brief og Else Olsen S/Lene Grenager/Hild S Tafjord/ Harald Fetveit, men disse er fortsatt ikke bekreftet.

Vårens serie startet opp den 11. januar med finske Tommi Keränen og norske Zweizz.

Dans for voksne er et samarbeid mellom Radio Nova-programmene Når det rykker i støyfoten og Sort Kanal, FM 99,3 organisasjonen Safe As Milk og plateselskapene Roggbif, Melektronikk og TV fem.
Serien er støttet av Norsk kulturråd og Fond for lyd og bilde.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev