Alwynne Pritchard er en av årets tre sterke mentorer i Borealis Ung Komponist. Her fra en konsert med BIT20 Ensemble på Kunsthalle Düsseldorf i 2017 (Foto: Katja Illner / BIT20Ensemble)

Borealis søker unge komponister til mentorprogrammet

Ny runde med fire nye, unge komponister i Borealis Ung Komponist. Søknadsfrist 8. juni.

Kalender

Ensemble Ernst på Ridehuset

26/05/2024 Kl. 18.00

Oslo

Roger Arve Vigulf og strykere

26/05/2024 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Svåne – Releasekonsert

31/05/2024 Kl. 19.30

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

01/06/2024 Kl. 19:00

Oslo

Borealis Ung Komponist er et mentorprogram som hvert år tar inn fire allsidige komponister som er i starten av sin karriere, og som ønsker å videreutvikle sine ferdigheter.

Borealis Ung Komponist har som mål å oppmuntre til bredere diskusjon om og formidling av komponisters arbeid på Vestlandet. Programmet vil også utfordre deltakerne til å tenke utenfor de etablerte musikalske normene, og til å knytte tettere bånd mellom utøvere og komponister i regionen, beskriver festivalen for eksperimentell musikk programmets formål på nettsidene sine.

Sammen med et ensemble med tilholdssted på Vestlandet får deltakerne jobbe med internasjonalt anerkjente komponister som sine mentorer over en periode på åtte måneder.
Sluttresultatet er fire nye verk som presenteres under festivalen, som skjer i Bergen i begynnelsen av mars hvert år.

Nå ser Borealis etter fire nye deltakere til det årlige mentorprogrammet, og oppfordrer alle som oppfyller kriteriene til å søke. Søknadsfrist er mandag 8. juni.

Årets mentorer er tre sterke stemmer innen moderne komposisjon: Alwynne Pritchard (NO/UK), Raven Chacon (US) og Øyvind Torvund (NO).

Få mer informasjon, ta kontakt og finn søknadsskjema på Borealis’ hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.