Alwynne Pritchard (Foto: Borealis)

Borealis 2009 – Trav, tango, kraut og Biosphere

Årets Borealisfestival i Bergen kan blant annet by på krautrock-legendene i Faust, Biospheres debut som symfonikomponist og heste-elektronika framført på Bergen Travpark.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Borealis er en festival for eksperimentell musikk, som også fokuserer på møtet mellom musikk, litteratur, film og billedkunst. Festivalen arrangeres mellom 24. og 28. mars i Bergen.
— Årets festival viser at samtidsmusikk og elektronisk musikk ikke må være abstrakt, men at den også kan fortelle historier om følelser og identitet. I årets program finner man derfor elementer fra historiefortellende sjangere som jazz, blues og tango, forklarer festivalsjef Alwynne Pritchard i en pressemelding.
Åpningsseremonien skal holdes i Bergen Travpark der Espen Sommer Eide (Phonophani/Alog) har komponert et bestillingsverk basert på travparkens lyder. Elles vil åpningen i travparken inkludere veddeløp, performance og musikk fra Forsvarets Musikkorps Vestlandet, det nederlandske improvisasjonsorkesteret POW Ensemble, John Hegre fra Jazzkammer og elever fra Haukås skole i Åsane.
Under årets festival kan man også oppleve urframføringen av Geir «Biosphere» Jenssens første symfoniske verk. Elektronika-pioneren fra Tromsø har de siste månedene jobbet med et spesialskrevet stykke for Bergen Filharmoniske Orkester der han bruker samplinger fra stykker av den russiske komponisten Dimitrij Sjostakovitsj.
Årets festivalkomponist er britiske Michael Finnissy.
— Hans musikk er veldig politisk og offentlig, den handler om de store emnene. Men samtidig er den veldig sårbar, personlig og intim. Finnissy jobber også med å komponere musikk som kan framføres av barn og amatører. Det vil man få høre eksempler på under Borealis 2009, sier festivalsjef Pritchard.
I tillegg kommer de tyske krautrock-veteranene i Faust. Bandet slipper i år album nummer 23 og 24. Til konserten i Logen har Faust bedt om flere sementblandere, og i tillegg vil konsertlokalet preges av et orgelstillas bestående av 20 instrumenter som organist og vitenskapsmann Sigbjørn Apeland skal traktere før Faust går på scenen.
Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev