Blårollinger

Blårollingene priser høsten

Førstkommende søndag innledes Blårollinger i Oslo. Dette er en konsertserie myntet både på små og store. Hot Club de Norvége, rytmer fra Senegal og Cuba, søppelsymfonier og regnbuemusikk er noe av det som tilbys denne høsten. Senere i år kommer den første CD-platen med utgangspunkt i artister som har bidratt på Blårollinger gjennom årene, blant andre Bare Egil og Lars Lillo-Stenberg. Enn så lenge holder Blårollinger til på Blå.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Blårolling-sjef og bookingansvarlig Andreas Gilhuus kan fortelle til Ballade at Blårollinger har fått støtte til å gi en helaftens plate i samarbeid med Barneselskapet/Grappa. Her presenteres noen av artistene som har vært med på Blårollinger i løpet av deres fire års eksistens.

— Plateselskapet sikrer god distribusjon til både platebutikker og bokhandlere. Det gjør at artister som til vanlig ikke selger så mye eller gir ut mye plater kan bli presentert i et stort opplag. I tillegg har vi med kjente navn som Bare Egil og Lars Lillo-Stenberg. Alle låtene er dessuten nye eller ikke tidligere utgitt, kan Gilhuus fortelle.

Følger Konsertforeningen

Blårollinger holder til på Blå i Brenneriveien, skjønt det er noe mer usikkert etter jul, i forbindelse med at Konsertforeningen trekker seg ut fra disse lokalene til nærliggende Vulkan scene.

— Vi lurer litt om vi skal flytte på oss, Konsertforeningen trekker seg ut. Det er de vi har et forhold til og samarbeider med. Vår tilhørighet er knyttet til konsertforeningen Blå, og vi har ikke hatt noe særlig kontakt med de nye eierne, sier Gilhuus. – Det er to muligheter for oss: Enten følger vi Konsertforeningen, eller så lander vi et helt annet sted. Men dette vet vi mer om i løpet av et par måneder. Ettersom vi har over 100 stykker innom på hver konsert, så vet vi at Blårollinger er et tiltak folk vil ha.

Høstens program er i hvert fall klart. Andreas Gilhuus trekker frem at det er spesielt gøy med Hot Club de Norvège, som allerede førstkommende søndag skal gjøre en konsert beregnet på barn.

Her er hele høstprogrammet, med utfyllende kommentarer fra arrangøren:

Søndag 24.9
Hot Club de Norvège
Hot Club de Norvège har spilt over hele verden, mest for de store og nå også for de små! Og det er moro synes vi, for dette ganske rocka jazzbandet har vi sett mange ganger, og vi liker dem godt. For det første er de veldig flinke, har bra sanger og er gode formidlere, og de har også lovet oss «Karius og Baktus»-sangen!

Søndag 8.10
Prinsessa og Søplesymfonien
Prinsesse Tone Petronelle møter Søplesymfonien ved Peter Svenning, Sigmund Vatvedt og Carl Svenson. Konserten bruker barns lekekoder i sitt spill og improvisasjon. Tidlig i konserten inkluderes barna og blir med og spiller på medbrakte rytmeinstrumenter. Dette er en utrolig kraftfull og livlig gjeng med smittende humør, blant de største ungene Blårollinger noen gang har møtt!

Søndag 22.10
Solo og Olav
Da gitaristen Olav Torget for noen år reiste på studiereise til Senegal for å lære seg noe nytt han kunne bruke i sitt gitarspill, møtte han i stedet et nytt instrument, det senegalesiske strengeinstrumentet konting. Han har lært seg teknikken og i samspillet med koraspilleren og sangeren Solo Cissokho blir publikum med på dette spennende musikalske møtet.

Søndag 5.11
Den musikalske regnbuen – Arcoiris Musikal
Musikk kan være som regnbuen, den kan ha mange ulike farger. Men det er ikke sikkert alle ser de samme fargene samtidig. På denne konserten får barna oppleve et stort spekter av lydopplevelser. Mange av fargene i musikken er hentet fra Latin-Amerika, særlig fra Cuba og Chile, men er også farget av norsk musikktradisjon. Barna kan selv være med å fargelegge musikken som skal framføres; de vil være med og delta i å lage musikk. Luisòn Medina og Carlos Jeldes kommer til Blå med hendene fulle av instrumenter, og i tillegg til å hjelpe og bære kommer de også til å trenge hjelp til å spille på dem. Og alle skal danse!

Søndag 3.12
Jazzå er det julebarn?
I desember kan vi ikke unngå å bli tatt av stemningen, så vi arrangerer julebarnejazz! Sammen med Østnorsk jazzsenter får vi besøk av «Jazzå, er det julebarn? – Julesanger i jazzdrakt»- et vakkert og stemningsskapende førjulsbidrag med ingrediensene barnekor, jazztrio og entusiastiske konsertarrangører. Jula er jo for barn og dette blir sang og moro med et knippe av våre mest kjente julesanger på repertoaret – for anledningen ikledd jazzdrakt. For ordens skyld vil vi gjøre oppmerksom på at julesangene som er med i prosjektet handler om både nisser, reindyr og ikke minst mus(eviser). Dette blir gøy, så kanskje podene vil ta ekstra runder rundt juletreet iår?

Tonny Kluften – spiller kontrabass og har arrangert musikken
Per Willy Aaserud – spiller trompet
Bjørn Klakegg – spiller gitar
Et barnekor blir også med

Alle konserter er på Blå. De starter kl 13, dørene åpner 12.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev