Tellef Kvifte

Bibelen, Fanden og andre sure gubber

Tellef Kvifte gir tilsvar til Petter Petterson i forbindelse med debatten om folkemusikk og media.

Kalender

Av Tellef Kvifte

Som Fanden leser bibelen

.”..som Fanden leser bibelen” er kanskje ikke særlig velvalgt i denne sammenhengen, i og med at jeg verken anser mitt innlegg om folkemusikkomtaler i media som noen bibel; langt mindre Petter Petterson som Fanden selv.

Likevel var det nettopp «som Fanden leser bibelen» jeg tenkte da jeg leste Pettersons svar på innlegget mitt, fordi han argumenterer mot noe jeg ikke mener, og som jeg heller ikke kan se at det er dekning for i det jeg skrev.

Forstokkede gubber

Men for all del, jeg kan gjerne beklage dersom noen tror at jeg har sagt at jazzmiljøet er fullt av forstokkete gubber. Det jeg faktisk mente å si, var at verken jazzmiljøet aller folkemusikkmiljøet er dominert at disse gubbene.

Selvsagt finnes noen slike begge steder – som i alle miljøer, enten det dreier seg om jazz, folkemusikk, fotball eller borettslag. Men gubbene var altså ikke temaet i seg.

Det jeg forsøkte å få frem var i all enkelthet hvorfor a) disse gubbene bare trekkes frem i forbindelse med folkemusikk og b) at det er svært sjelden å se andre perspektiver i enkelt avisers omtale av folkemusikk.

Grunnen til at jeg valgte sammenligningen med jazz, var jo blant annet for å forsøke å få frem det absurde i denne ensidigheten. Petterson ser åpenbart det absurde, og jeg kan forsikre ham om at jeg ikke ønsker jazzen en tilsvarende dårlig behandling i media.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev