Berlevåg Mannsangforening 2

Berlevåg jakter på Oscar

Berlevåg Mannsangforenings kommende USA-turné i oktober skal også brukes for å få filmen ”Heftig og begeistret” Oscar-nominert for beste dokumentarfilm. Samtidig vil filmskaper Knut Erik Jensen følge koret for å lage en oppfølger.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Du kan gjerne kalle den nye filmen for “Heftig og bereist”, forteller ”Heftig og begeistret”-produsent og tidligere direktør i Norsk Film AS, Tom Remlov, til Nordlys.

Knut Erik Jensen vil følge koret på USA-turneen, men deler av filmen vil også bli tatt opp i Berlevåg for å vise hva filmsuksessen har gjort med både kor og lokalsamfunn. Remlov er ikke involvert i oppfølgeren, som har et budsjett på ni millioner kroner – mot originalens fem millioner kroner. Han forteller også at turneen skal brukes for å fremme filmen opp mot en mulig Oscar-nominasjon for beste dokumentarfilm. ”Heftig og begeistret” skal framover vises både på kinoer og filmfestivaler i USA.

— Vi satser også på at “Heftig og begeistret” skal bli nominert i klassen beste utenlandske spillefilm, sier Remlov videre.

Mens nominasjonsforslagene om beste utenlandske spillefilm må komme fra filmens hjemland, kan forslag om kandidater til nominasjonene for beste dokumentarfilm komme fra hvilket som helst land. Dermed kan ”Heftig og begeistret” i aller beste fall bli Oscar-nominert i to klasser, men først er det altså en kamp om bli utvalgt som nominasjonskandidat. Oscar-nominasjonene skal være klar i januar.

Det er Kulturdepartementet som sender Berlevåg Mannsangforening til USA med en turnéstøtte på to millioner kroner.

–Berlevåg Mannsangforenings besøk i USA gir oss en unik mulighet til å markedsføre Norge som filmnasjon. Det er viktig at det amerikanske publikum får anledning til å se filmen og det særpregede miljøet den skildrer, sier kulturminister Ellen Horn i en pressemelding.

Hun understreker at støtten er gitt for å komme norsk film til gode. ”Heftig og begeistret” er for øvrig solgt til 17 territorier, og havnet nylig på en ti på topp-liste under filmfestivalen i Edinburgh.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.