For en gjeng! Dette er omtrent halvparten av Tell Us, Se lenger ned for full oversikt over alle i NTNU-bandet Tell Us.

Berio i Astrup Fearnly-museet

I anledning av den italienske komponisten Luciano Berios 75-årsjubileum presenterer Ny Musikk Oslo fire av hans «Sequenzaer» for gitar, sang, saxofon og akkordeon. Verkene betegnes som virtuose undersøkelser av et instruments muligheter og utrykksregister.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Luciano Berio har siden tidlig på 60-tallet tatt for seg hele instrumentariet i den vestlige musikktradisjonen i en serie slike komposisjoner. Det er Thomas Kjekstad (gitar), Ellen Aagaard (sang), Lars Lien (saxofon) og Frode Haltli (akkordeon), som nå vil fremføre fire av disse sequenzaene i Astrup Fearnley-museet søndag 10. desember. Konserten begynner klokken fjorten, og er gratis for Ny Musikk-medlemmer.

Thomas Kjekstad er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han studerer for tiden privat med Magnus Andersson i Stockholm. Kjekstad er medlem av Affinis Ensemble og Oslo Sinfonietta, og samarbeider jevnlig med fiolinisten Lars Erik ter Jung.

Ellen Aagaard er utdannet sanger, og fullførte hovedfagsstudiet i sang ved Norges Musikkhøgskole 1997 og har konsentrert seg om samtidsmusikk. Hun har samarbeidet nært med en rekke komponister, og flere verk er skrevet til henne. Hun har vært solist med bl.a. Ensemble Ernst og Oslo Domkor. I mars 2000 urframførte hun Nils Henrik Asheims verk «Turba» med Bergen Filharmoniske Kor og Orkester. I tillegg arbeider hun som sangpedagog og foredragsholder, og er fra høsten 2000 ansatt som daglig leder for Det Norske Solistkor.

Lars Lien er utdannet fra Norges Musikkhøgskole i 1992, og har siden vært aktiv både som solist og kammermusiker med vekten på moderne musikk. Lars Lien var med å starte opp saxofonkvartetten Saxofon Concentus, og i tillegg er han saxofonist i Oslo Sinfonietta. Han har hatt flere solistiske opptredener med Oslo Sinfonietta såvel som BIT 20.

Frode Haltli ble under Festspillene i Bergen 2000 kåret til Rikskonsertenes «Årets unge solist 2001». Haltli har studert akkordeon ved Norges musikkhøgskole og Det Kgl. danske musikkonservatorium og avsluttet solist-studiet ved Det Kgl. danske musikkonservatorium høsten 2000. I oktober 1999 mottok Frode andrepris i Gaudeamus-konkurransen i Nederland, hvor 68 solister og ensembler på forskjellige instrumenter deltok. Frode er medlem i trioen POING og i Oslo Sinfonietta.

Program:

SEQUENZA XI: Thomas Kjekstad, gitar

SEQUENZA III: Ellen Aagaard, sang

SEQUENZA IXb: Lars Lien, alt-saxofon

SEQUENZA XIII: Frode Haltli Akkordeon

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.