Natasha Barrett - Tanja Orning

Barrett/Orning på Bidrobon

Natasha Barrett, computer, og Tanja Orning, cello, viderfører Drivhusets konsertserie Bidrobon i Biermannsgården med duokonsert på onsdag. Sammen er Barrett og Orning DR. OX.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Natasha Barretts produksjon spenner over musikalske ytterpunkter fra konsertverker til lydkunst. Enten hun skriver for instrumentalframføring eller elektroakustiske krefter, tar hun utgangspunkt i en akusmatisk tilnærming til lyd, hvor det å mane fram lydbilder spiller en sentral rolle.

Hun studerte i England, og tok hovedfag på arbeid med høyttalerorkesteret BEAST veiledet av Jonty Harrison før hun fullførte doktorgraden i 1998 veiledet av Denis Smalley. Deretter har hun bodd i Norge, der hun er aktiv som freelance-komponist, utøver og forsker.

Tanja Orning er både utøver og komponist, improvisator og klassisk fortolker. Hun er utdannet cellist i Oslo, London og USA og jobbet som solocellist i Stavanger Symfoniorkester i 5 år. Hun spiller mye samtidsmusikk og har bestilt og urfremført ca. 45 verk av norske komponister. Orning samarbeider også med dansere, videokunstnere og skuespillere. I 2005 kom hun ut med soloplaten Cellotronics.

Hva er Bidrobon?

Biermannsgården kryr av musikere som øver, stemmer, jammer, finpusser på seg og sine instrumenter. Huset er en perle som egner seg til små konserter så derfor har Drivhuset utfordret alle i huset til å komme med forslag til innhold til en serie konserter. Responsen var enorm og på en uke hadde vi fyllt opp 10 konserter med topp utøvere i ulike genre som friimpro, folkemusikk, samtidsmusikk, elektronikk, jazz og beslektede former.

Tittelen på serien er en nåtidig utgave av husets veldedige grunlegger Biermann: når du taster hans navn i en sms-melding foreslås det «bidrobon». Vi takker ja til dette forslaget og lar det bli tittelen på en lang rekke intime konserter i Biermanns stuer med støtte fra Sagene bydel og Fond for Lyd og Bilde.

Barrett og Ornings konsert skjer onsdag 6 juni kl. 20.00. Besøk Drivhusets hjemmesider for fullt program i Bidrobon-serien. Barrett har denne hjemmesiden.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev