Ballade.no offisielt åpnet

På slaget tolv avduket avtroppende styreformann i Norsk Musikkinformasjon, Arne Nordheim, den nye nettavisen Ballade.no.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Blant de entusiastiske fremmøtte fant vi bl.a. påtroppende styreformann John Persen. I tillegg kom en rekke representanter fra forskjellige organisasjoner og bedrifter innen det norske musikklivet. Blant gjestene var Barry Matheson og Larry Bringsjord fra Music Export Norway, samt den nyansatte lederen Inger Dirdal. Norsk Komponistforenings formann Glenn E. Haugland og TONOs direktør Cato Strøm, samt festivaldirektørene Aage Teigen (Oslo Jazzfestival) og Geir Johnson (Ultima). Den sistnevnte har tidligere vært redaktør av Ballade i papirutgave, og uttrykte sin begeistring for at bladet nå fortsatte i elektronisk form.

Videre var det en rekke gjester fra både folkemusikk-, jazz- og popmiljøene, samt noen representanter fra media. Arne Nordheim sa bl.a. i sin innledning at han håpet Ballade kunne være med på å skaffe oppmerksomhet til de levende komponistene, og gratulerte med inntoget i den elektroniske tid. Nordheim avduket en skjerm til åpningsakkorden til Olav Anton Thommessens «Makrofantasi over Griegs A-Moll», og samtidig gikk Ballade.no offisielt ut på eteren.

Hele seansen ble innledet med vakker sang av Øyonn Groven Myhren, som fremførte en middelalderballade til lyreakkompagnement. Den gamle, norske balladen «Lilja» ble en fin understreking av den spennvidden som Ballade.no og Norsk Musikkinformasjon vil formidle. Dette ble også understreket av informasjonsansvarlig Hilde Holbæk-Hanssen i hennes introduksjon, der hun også gikk gjennom Norsk Musikkinformasjons og Ballades historie frem til i dag.

Deretter gikk ordet over til redaktør Arvid Skancke-Knutsen, som sammen med prosjektleder Aslak Oppebøen guidet de fremmøtte gjennom de forskjellige sidene av den nye nettavisen. Og dermed er det nok ingen vei tilbake – Ballade.no inviterer hele musikk-Norge til samarbeid, og vil heretter oppdateres på regelmessig basis.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev