Arne Nordheim - The Nordheim tapes_omslag

Arne Nordheim fyller 77 år, gir ut ny plate

Dobbeltalbumet The Nordheim Tapes er et dokument fra Arne Nordheims tidligste arbeid med elektronisk musikk. Materialet stammer fra NRKs arkiver, der Nordheims musikk var arkivert umerket under ‘lydeffekter’.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Musikken ble utarbeidet direkte for bruk i Radioteateret, og har aldri vært utgitt tidligere. Utgivelsen inneholder både Nordheims «rene musikk», produsert av Risto Holopainen, og utdrag av radioteaterets oppsetninger der man kan høre hvilken dramatisk funksjon dette pionerarbeidet i elektronisk musikk hadde.

Allerede disse tidlige verkene klinger typisk Nordheim, heter det i en pressemelding fra utgiver.

I NRKs hørespillstudio fikk Nordheim utvikle ideene som senere ble til kjente elektroakustiske verker som Colorazione, Warszawa og Solitare – verker som satte standard for det elektroakustiske lydbildet. Nordheim søkte etter «klanger som aldri har blitt hørt før», og med sin ubendige skapertrang omformet han NRKs tekniske utstyr til et musikalsk laboratorium der han kunne prøve seg fram, leke og lære, helt til han fikk til akkurat det han var ute etter. Utstyret han hadde tilgang på var ikke innkjøpt til musikkformål, men det viste seg at mye av det likevel egnet seg godt til Nordheims bruk.

Arne Nordheim fyller 77 år fredag 20. juni. The Nordheim Tapes slippes samtidig på Komponistforeningens selskap Aurora.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev