Forsvarets Musikkorps Vestlandet (Foto: Trine Løtvedt, www.FMKV.no)

Årets utøver 2008

Norsk Komponistforening har kåret årets utøver for 2008.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norsk Komponistforening har kåret Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) og kunstnerisk leder Trond Korsgård til Årets Utøver 2008.

Også kjent som Divisjonsmusikken har korpset røtter tilbake til 1792. I dag består FMKV av 28 musikere.

I følge en melding fra Komponistforeningen heter det at korpset i 2008 har fremført musikk av 11 norske komponister, gjort seks produksjoner med ny musikk og gitt ut CDen ”Bad news from the desert” med musikk av norske komponister. Kunstnerisk leder Trond Korsgård har systematisk tilført korpset kompetanse og skarpskodd fortolkningsevne i sin håndtering av kunstmusikken av i dag. De spiller med overskudd og med en innsikt på høyde med et hvert spesialisert samtidsmusikkensemble. “Vi spiller den nye musikken fordi vi har lyst”, sier Korsgård.

Videre fra foreningen heter det: Årets Utøver 2008 er representant for en lang tradisjon knyttet til både forsvaret av Norge og den største musikkbevegelsen her til lands. Med sin offensive holdning sprer de lyden av det nye og norske inn i den vitale og massive korpsbevegelsen. Som pedagoger, og som rollemodeller for 67.487 musikere fordelt på 1700 musikkorps over hele landet, åpner de øregangen for en motkultur som henter næring fra vår egen norske tid.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev