Mari Slaattelid: Sleepless 1, 2005

Åpent Forum presenterer: Mari Slaattelid

Åpent Forum er en serie med forelesninger, presentasjoner og samtaler med kunstnere initiert av Kunstakademiet i Oslo. Mandagens gjest er billedkunstneren Mari Slaattelid, arrangementet er gratis for alle interesserte, og starter klokken 19 i kveld.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Mari Slaattelid er billedkunstner, født i 1960. Hun er bosatt i Oslo, med maleri som hovedvirkefelt.

Hun aer utdannet ved Vestlandets Kunstakademi, Statens Kunstakademi og Staatliche Kunstakademie Düsseldorf.

Hun er utstilt og representert i en rekke norske og utenlandske museer, som Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley Museet, Kiasma, Louisiana, Malmø Konstmuseum og Statens Museum for Kunst. I 2000 mottok hun Carnegie Art Awards 1.pris.

— Erfaringar frå arbeid med maleri ligg til grunn for mykje av det eg gjer, også for bruken av fotografi. Eg ynskjer å vere open for mange typar biletspråk, framfor å forplikte meg på ein signaturstil, som er ein av mange idealiserte forestillingar rundt eit kunstnarskap.

Mari Slaattelid sier videre om sitt arbeid:

— Eg opplever at maleri på ein brukleg måte formidlar og profilerer all slags biletbruk. Også den kommersielle delen av ein gjennomvisualisert kultur kan lesast og handterast med basis i malerierfaring. Den rike diskursen rundt maleriet som medium, gjer at nettopp dette mediet set ting rundt seg i tale. Landskapsbilder er eit grep om verda som har interessert meg lenge; ei tømt verd som peikar tilbake på den som ser.

Flere eksempler på Mari Slaattelids arbeider finner interesserte på denne siden fra Galleri K.

— På samme måte som maleriet set i tale det som omgjev det, er landskapsframstillingar ei opning til andre visuelle problemstillingar, ideal og forventningar. Ein metodisk viktig del av arbeidet mitt har vore å skrive, tett opp mot bildet, langs hindringar og mot utvegar bildet viser seg å ha. Til sjuande og sist ynskjer eg at det direkte og umiddelbare ved bildene skal bære ei tyding i seg, som gjer dei kritiske, utan at biletkarakteren dei har, blir borte.

Slaattelid hadde sin foreløpig siste utstilling av malerier og fotografi i Galleri K april 2006. Hun har ellers hatt separatutstillinger i Astrup Fearnley Museet 2002, Nasjonalgalleriet 2004, samt i Helsinki (Anhava), Stockholm (Zinc) og København (B.Bjerregaard).

Åpent Forum finner normalt sted hver mandag kl 19.00 i auditoriet i St. Olavsgt. 32, og er åpent for alle som er interessert, også utenfor Kunstakademiet.

For mer info om Åpent Forumprogrammet, send gjerne en mail til aapentforum@gmail.com for spørsmål – eller for å komme på emaillisten.

Kveldens foredrag foregår på norsk.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev