Kate Pendry som Johnny Johnson, 2005

«An Evening With Johnny Johnson»

Kate Pendrys «An Evening With Johnny Johnson» representerer et postkort fra den virkelige verden, der politisk ukorrekthet og god, gammel forskjellsbehandling går hånd i hånd, og der det fortsatt hersker et kulturelt påbud om at kvinner og menn skal være i krig. Forestillingen spilles på Black Box i februar, med første oppføring onsdag den 9.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Her opptrer performancekunsteren og dramatikeren Kate Pendry som Johnny Johnson – ”en gjennomsnittlig heteroseksuell kar med en gjennomsnittlig stor penis og gjennomsnittsmannens forhold til porno og fotball”. Imidlertid er hans forhold til kvinner – og andre menn – dominert av frykt og ensomhet.

— Pendry har med sin ravnsorte humor og sine utfordrende, dypt rørende forestillinger etablert seg som en av de scenekunstnerne man løper, ikke går for å oppleve, heter det begeistret i forhåndsomtalen. – Mange vil kjenne henne fra “Dead Diana”, “Peepshow Marilyn”, “Sex In The Warzone” og sist “Tales Of a Wicked Child”, som alle har vært på Black Box Teaters program,

Selv kaller Pendry skikkelsen ”et potpourri av mange menn jeg har kjent, både tilfeldig og mer intimt”. Hun sier også at det ikke er hennes hensikt å latterliggjøre menn – men å skape en realistisk skikkelse med hvite, heteroseksuelle og vestlige perspektiv. Mange av observasjonene i stykket er hentet rett fra samtaler med norske og engelske menn.

— Om Johnny sier eller gjør noe dumt, er det bare fordi han er menneskelig.

Pendry mener ellers at forestillingen stiller seg kritisk til det hun kaller ”enkelte store selvmotsigelser i dagens post-feministiske verden”, der mange av dagens kvinner gjør seg til slaver av kropps- og moteidealer, samtidig som man viser verden en uavhengig og moden fasade.

— Vi er revolusjonens døtre, men går likevel på badevekten hver morgen, for å se om vi fremdeles er pappas lille pike.

Pendry forteller at hennes egne synspunkter nok reflekteres i noe av det Johnny sier, men at man må høre relativt godt etter for å få det med seg.

— I denne forestillingen ønsket jeg verken å spille meg selv, eller noe annen kvinne. Det gjør meg for sårbar. Johnny tillater meg å være mer plump – og til en viss grad også interagere med publikum. Dette er verken en teatermonolog eller noe stand up-show, men en soloforestilling som ønsker å vise frem et speil, og gi en stemme til ting vi er redd for. Samtidig skal det også være underholdende – teater trenger ikke være banalt for å kunne underholde.

“An Evening With Johnny Johnson” spilles på Black Box’ store scene fra onsdag 9. til søndag 13. februar, og onsdag 16. til søndag 20. februar – alle dager klokken 19. Resten av sesongprogrammet for våren 2005 finner du på www.blackbox.no.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev