Landsfestivalen for kor 2005 - logo

Alta lader opp til Landsfestival for kor 2005

23. – 26. juni er det Landsfestival for kor i Alta. – Til tross for dirigentmangel og dårlig økonomi blant enkelte kor går planleggingen går for fullt. Det er fortsatt mulig å melde seg på, enten som enkeltperson eller kor, sier distriktsleder i Norges Korforbund Finnmark, Arne Kristensen.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Det er flere enkeltpersoner som har meldt seg på festivalen, så vi håper det er flere som ser muligheten til å få med seg spennende konserterer og kurs selv om ikke hele koret reiser, sier festivalsjef og distriktsleder i Norges Korforbund Finnmark, Arne Kristensen. En stund så det ut til at nær tusen korsangere skulle innta Alta i slutten av juni, men på grunn av dirigentmangel og dårlig økonomi blant enkelte kor, er nå deltakerantallet justert til 350 sangere, noe som utgjør 11 kor.

Festivaler og konserter
— Vi hadde selvfølgelig håpet at ikke frafallet skulle være så stort, men når det er sagt, skal vi lage en topp festival til de som kommer, forteller Kristensen. Den eneste endringen i forhold til oppsatt program er at seminaret med soul og samisk musikk utgår. Både seminaret med sørafrikanske Sidumo Jacobs og med Ragnar Rasmussen løper som normalt, kan Kristiansen fortelle. Han benytter også anledningen til å berolige de som måtte være engstelige for frostbitt og meterdyp snø:

Det gode liv i Finnmark
— Alta viser seg fra sin beste side i slutten av juni. Klimaet er tørt, og vi har temperaturer over tjue grader, så det er ikke snakk om å reise vekk fra sommeren andre steder i landet. Det er dessuten fine muligheter til å skaffe seg billige billetter til Alta fortsatt. Det er konkurranse i lufta, og det er jo en stor fordel for oss, humrer Kristensen, uten å gå mer i detalj.

Landsfestival for kor
Landsfestival for kor er en årlig festival i regi av Norges Korforbund som retter seg mot alle som er interessert i kormusikk, enten som korsanger eller publikum. Festivalen holdes som regel i slutten av mai, og består av tre hektiske dager spekket med seminarer og korkonserter.

Det er distriktsleddene i Norges Korforbund som er teknisk arrangør for festivalene.

Vertskapet for de kommende årene er:
Landsfestival for kor 2006 – Trondheim (NK Sør-Trøndelag)
Landsfestival for kor 2007- Skien (NK Telemark)
Landsfestival for kor 2008 – Molde (NK Romsdal)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev