EnsembleYlajali copy

Alt for Norge

Tidligere landslagstrener Egil Drillo Olsen er som kjent en ihuget musikkhater. Antagelig stiller det seg litt annerledes med hans etterfølger Nils Johan Semb. I hvert fall ønsker Norges Fotballforbund nå å alliere seg med Norges Korforbund – for å skape mer liv og glede på tribunene.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lørdag 2. september skal Norge spille VM-kamp mot Armenia på Ullevål Stadion. Norges Fotballforbund vil gjerne ha mer (og bedre!) sang for å skape stemning på stadion under landskampene i fotball. I den forbindelse er Norges Korforbund bedt om å danne et storkor på tribunen, bestående av minst 1000 sangere. Det bør dermed ligge til rette for at det forslitte utttrykket «alt for Norge» endelig kan få en ny og hardt tiltrengt dobbeltbunn.

Konsert for fløyte og kortbukser
I en pressemelding fra Norges Korforbund heter det at interesserte og sangglade godt kan melde seg på enkeltvis. Man blir i tilllegg oppfordret til å ta med både familiemedlemmer og venner, men det stilles krav om at alle må synge. Storkoret skal møte til øving og oppladning i Kombihallen ved Norges Idrettshøyskole klokken tolv lørdag formiddag, der man får utdelt noter til lette fotballsanger. Koret beveger seg deretter ned til Ullevål Stadion i totiden, og skal så lage stemning fra klokken tre til fire, da dommeren beviser sin musikalitet ved å blåse i en fløyte.

Gratis billetter
Et ikke helt uvesentlig poeng er for øvrig at alle påmeldte vil få gratis billetter til landskampen. Disse vil deles ut under øvelsen lørdag formiddag. Det er en forutsetning at alle deltagerne ifører seg røde klær – muligens for å vanskeliggjøre arbeidet til både musikkpolitiet og stedlige ordensvakter. Vi minner i den forbindelse om at Kampen Janitsjar fremdeles er de eneste som har spilt på Ulevål for både Fredrikstad, Brann, Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga. Nå tyder alt på at Norges Korforbund tar opp kampen.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev