Spunk (Foto: Lasse Marhaug)

Alog og SPUNK gjør Grünerløkka

Torsdag 27. november kl: 20:00 er det mulighet til å høre den eksperimentelle Tromsø-duoen Alog samt improvisasjonsensemblet SPUNK på Parkteateret på Grünerløkka i Oslo. Begge ensemblene er utenlandsaktuelle: SPUNK har i det siste spilt flere konserter i utlandet, deriblant i Østerrike og i Skotland, mens Alog den 29.november skal spille på festivalen Les Boreales i Hérouville Saint-Clair, Frankrike. Men denne torsdagen gjør de altså Grünerløkka!

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Alog er det tohodete trollet Espen Sommer Eide og Dag Are Haugan fra Tromsø. Musikken til Alog låner elementer fra postrock, jazz, techno og klassisk minimalisme (Reich/Glass) men de ender opp med sitt helt eget brygg ulikt det aller meste.

Musikken er i utgangspunktet improvisert og fremføres på diverse akustiske og elektroniske instrumenter for så å manipuleres analogt og digitalt. Duoens musikk har blitt behørig skamrost av internasjonal presse. Alog gjør sjelden livekonserter, men når de først gjør det trår de skikkelig til, hevdes det fra arrangørhold.

Alogs plate «Duck Rabbit», ble av Balladeredaktør Arvid Skancke-Knutsen fremhevet som en av 2002s beste utgivelser. – «Duck Rabbitt» minner ellers om den amerikanske forfatteren Phillip K. Dicks arbeider, der både tid og virkelighet går ut av ledd, og fremtidige gjenstander alt har et tynt lag av støv over seg. Pastellfarget popmusikk fra en fjern måne, skrev han dengang.

SPUNK består av fire kvinnelige musikere som har som hovedmål å spille den musikken de synes er den fineste i hele verden. Dette gjør de ved å benytte improvisasjon som utgangspunkt. For å finne de klangene og lydene de ønsker å bruke benytter de, i tillegg til sine hovedinstrumenter og biinstrumenter, en rekke lydkilder som i andre sammenhenger ikke regnes som musikkinstrumenter.

Det kan være bremseskiver, jernbolter, muttere, jernbaneskinner, fønere, brødristere, radioer, vekkerklokker, elektrikerrør, armeringsjern og epilatorer. «Vi har et anarkistisk forhold til lyd», sier SPUNK, som ser seg selv som en kontinuerlig bevegelse framover.

SPUNK har siden starten i 1995 gjort seg bemerket på en rekke scener og i vidt forskjellige sammenhenger: konserter, musikk til teater, musikk til film, musikk til dans, musikk til utstillinger, pedagogiske prosjekter, foredrag, i radio, på TV, på jazzscener, på technoklubber og i ordinære konsertsaler i Norge, Norden, Europa.

SPUNK består av Kristin Andersen, Lene Grenager, Maja S. K. Ratkje og Hild S. Tafjord.

Billettprisen er 120,- og moderert billett koster 90,-

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev