A Corda: "Fuego", 2002

A Corda på Blå

Birgitte Stærnes, fiolin, og Martin Haug, gitar, opptrer i kveld, tirsdag 9. april, på Blå i Oslo med en lanseringskonsert for sin nye plate «Fuego». Platen har alt fått svært oppløftende anmelder i flere aviser.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Kveldens konsert er en lanseringskonsert for duoens ferske plate, «Fuego».Det loves en kveld med spansk og latinamerikansk musikk, varme toner , vare stemninger og ild i alle dens farger som tema. Repertoaret består av bl.a. Piazzolla, Albeniz, de Falla, Villa-Lobos og noe egenkomponert stoff.

Albumet har alt fått gode anmeldelser i den norske pressen, der Fredrik Wandrup i Dagbladet ga det terningkast 5, og bl.a. skrev følgende: «Dette samarbeidsprosjektet består av 11 låter med fuego, ild, som bærende tema. Tango, spansk dans, sigøynertoner; både klassikere og et par Martin Haug-komponerte stykker. Musikken er så lavmælt arrangert at hver eneste tone glir fram av lydbildet, i stillfarende kontrast mellom gitarens enkelttoner og akkorder og fiolinbuens dans over strengene. Det er ikke noe ukontrollert bål som blusser opp, men et vell av stillferdig blafrende flammer som lyser intimt opp i det mørket du bør omgi deg med når du spiller denne CDen. Eksotisk, melankolsk og utført med den beherskelse som følger med dyp innsikt i instrumentenes muligheter.»

Aftenpostens Svein Andersen kalte platen «ildfull og avslappende» og skrev bl.a. dette: «Fiolin og gitar i lavmælt intenst og perfekt samspill. Fornemmelsen av spansk sjelebot er mer enn sterk… Duoen A Corda har funnet sin perfekte nisje i musikken. I skjæringspunktet mellom det melankolske og det besnærende ildfulle tenner de gnisten av noe man ikke viste man savnet. Før nå…. Fiolinisten Birgitte Stærnes fremskaffer de varmeste, mykeste og følsomste toner. De formelig synger innbydende mot deg. Behersket klare og rene. Gitaristen Martin Haug utfyller lydbildet med ildfull enkelhet. Begge er anerkjente klassiske utøvere på sine instrumenter. Det høres.»

Abumet er utgitt av MTG Productions, og distribueres av EMI.

Konserten på Blå starter tirsdag 9 april ca. kl. 20.00.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.