Arkiv

Samtale

17-årige Winter har tatt nettet med storm

27/06/23

17 år gamle Havanna Winter har alternert mellom Norge og USA i jaget etter popstjernestatus. Drømmen jages gjennom tornadoer og Hollywood-skilt, ispedd norsk regn.

DePresno: – Her er en låt og den er sånn

08/12/22

– Jeg føler at jeg kommer nærmere min sannhet og min kunstneriske visjon for hver gang jeg setter meg ned og lager en låt, sier den etterspurte låtskriveren og artisten, syv år inn i sin karriere.

Lyd, stillhet og mellomrom. En konsertforelesning om det urovekkende

24/06/22

Komponist og filosof Rebecka Sofia Ahvenniemi er huskomponist for KODE kunstmuseer og komponisthjem i Bergen. Som del av oppdraget holdt hun nylig en forelesning med konsert – altså en konsertforelesning – der hun utforsket musikalsk stillhet og musikalske mellomrom i ord og lyd. Her kan du lese foredraget og høre utdrag av musikken som ble presentert.

Forbrytelse, straff og nyhetsformidling: Thor Gotaas i samtale om skillingsviser og fordums forbryteres dramatiske liv

26/04/22

Ballades Arvid Skancke-Knutsen møter folkeminnegransker og forfatter Thor Gotaas til live-samtale om utenforskap, dramatiske livsløp og storsamfunnet – og om skillingsvisene som sin tids nyhetsformidling. Samtalen blir også publisert i Ballade radio.

Ballade radio: Live-samtale med Annbjørg Lien

25/03/22

Annbjørg Lien ble intervjuet av Ballade på scenen etter releasekonserten for plata «Janus» på Riksscenen i februar. Hør om Liens virke som musiker, komponist, formidler og forsker – og om å miste det viktigste instrumentet en musiker har: Hørselen.

Ballade radio: Stille – fem samtaler om folkemusikk

17/08/21

Kan man velge en tradisjon, eller eier man en tradisjon? Er det rom for glitter og glamour? Møt ti folkemusikere på låtverksted i Vågå.

– Vi må aldri miste kunstens mål av syne

02/06/21

Hva skal til for å øke mangfoldet i klassisk musikk, og hva gjør utdanningsinstitusjoner, konsertlokaler og organisasjoner for å fange opp talent fra hele landet? Ballade fulgte debatten om mangfold i partiturmusikken under Festspillene i Bergen.

Kapitol angripes i ny operaoppsetning

24/03/21

På grunn av pandemien måtte Bergen Nasjonale Opera vente et helt år med å sette opp Mozart-operaen «La Clemenza di Tito». Videoopptaket fra premieren 15. mars er nå lagt ut for gratis strømming.

Jeg har et kreativt trøkk som jeg ikke vet hvor kommer fra

26/11/20

Plateselskapet Fabra lanserer 28. november en CD med to verk av Maja S. K. Ratkje, begge fremført av Trondheimsolistene ledet av Geir Inge Lotsberg. Komponisten bor landlig et par mil sør for Oslo, der Bodil Maroni Jensen møtte henne til et intervju og en situasjonsrapport.

Ane Brun i Ballades podkast: – Jeg har en veldig vitenskapelig religion

29/10/20

Alt henger sammen. Hør en hverdagslig prat om alt det som griper inn i hverdagen: Sorg, død, takknemlighet, kjærlighet – og naturen. Møt Ane Brun i Ballade radio.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole