Arkiv

Samtale

Ballade radio: Stille – fem samtaler om folkemusikk

17/08/21

Kan man velge en tradisjon, eller eier man en tradisjon? Er det rom for glitter og glamour? Møt ti folkemusikere på låtverksted i Vågå.

– Vi må aldri miste kunstens mål av syne

02/06/21

Hva skal til for å øke mangfoldet i klassisk musikk, og hva gjør utdanningsinstitusjoner, konsertlokaler og organisasjoner for å fange opp talent fra hele landet? Ballade fulgte debatten om mangfold i partiturmusikken under Festspillene i Bergen.

Kapitol angripes i ny operaoppsetning

24/03/21

På grunn av pandemien måtte Bergen Nasjonale Opera vente et helt år med å sette opp Mozart-operaen «La Clemenza di Tito». Videoopptaket fra premieren 15. mars er nå lagt ut for gratis strømming.

Jeg har et kreativt trøkk som jeg ikke vet hvor kommer fra

26/11/20

Plateselskapet Fabra lanserer 28. november en CD med to verk av Maja S. K. Ratkje, begge fremført av Trondheimsolistene ledet av Geir Inge Lotsberg. Komponisten bor landlig et par mil sør for Oslo, der Bodil Maroni Jensen møtte henne til et intervju og en situasjonsrapport.

Ane Brun i Ballades podkast: – Jeg har en veldig vitenskapelig religion

29/10/20

Alt henger sammen. Hør en hverdagslig prat om alt det som griper inn i hverdagen: Sorg, død, takknemlighet, kjærlighet – og naturen. Møt Ane Brun i Ballade radio.

Et liv i skjæringspunktet musikk og mening

22/09/20

Det var ikke nok med ei hel bok med samtaler om musikk og kritikk, for musikkjournalist Bodil Maroni og komponist Synne Skouen. De tar det til scenen.

Ultima og Ballade presenterer: Den moderne musikkritikeren

09/09/20

PANELDEBATT: Hvordan står det til med den moderne musikkritikeren og kritikken av samtidsmusikk? Ballade og Ultima inviterer til livedebatt på Sentralen tirsdag, med Synne Skouen, Eystein Sandvik, Anne Hilde Neset og Jørgen Karlstrøm.

Ballade radio: – Jeg fikk spille mye særere musikk i koronavåren

30/06/20

Koronaens strømmekonserter har gitt mer rom for sjeldent repertoar. Dette, og om det konfronterende i å bare spille med venstre hånd, kan du høre pianist Christian Ihle Hadland snakke om her. Ny utgave av Ballade radio ute nå.

Ballade radio: Om Prøysen, samisk stolthet og Lars Lillos 300 sanger

04/02/20

Live on tape: Vi inviterte mannen bak «Tøff i pysjamas» og «Neste sommer» og dama bak Mari Boines viktigste låt opp på scenen. Hør det hele her i fersk podkast fra Ballade!

En ideologifri kunst: György Ligeti i samtale med Anders Beyer

05/05/19

Komponisten Ligeti framføres under årets festspill i Bergen. Her snakker han om livet, kunsten og vanviddsideologier med festspilldirektør Beyer – den gang redaktør av Dansk Musik Tidsskrift.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this