Arkiv

Portrett

Han fikk Bjørn Eidsvåg til å synge om kjærlighet mellom menn

11/09/23

Nå er Bjørn Eidsvåg også skrevet inn i den skjeive sangboka. Møt Nils Bech da han fortsatt jobbet intenst med album og ballett til «Jeg elsker han»-prosjektet.

En reise gjennom lys og mørke

12/04/23

– Det er en jobb jeg har tatt på meg med stor ydmykhet, sier Gunilla Süssmann, som i fjor tiltrådte stillingen som ny programprodusent for KORK – fem år etter at hun måtte gi opp en lysende karriere som konsertpianist.

Homofil kjærlighet inn i sangboka – og inn i Operaen

27/01/23

Hvor var de homofile kjærlighetshistoriene i sangboka? Balletten om tiltrekning mellom menn? Nils Bech fortsetter å «set things straight» ved å synge skjeivt.

DePresno: – Her er en låt og den er sånn

08/12/22

– Jeg føler at jeg kommer nærmere min sannhet og min kunstneriske visjon for hver gang jeg setter meg ned og lager en låt, sier den etterspurte låtskriveren og artisten, syv år inn i sin karriere.

Komponist Knut Vaage: – Eg tente på samtidsmusikken som eit fly

10/05/22

– Eg kjenner meg heldig, seier samtidskomponisten Knut Vaage. Sidan tidleg 90-tal har han skapt fantasifull musikk, frå rein støy til leikande og melodisk. I haust fylte han 60 år, no er han nominert til Nordisk råds musikkpris.

Talentutvikler og Jazzfestsjef: Ernst Wiggo Sandbakk

09/05/22

Trondheim Jazzfest – pandemifri – starter tirsdag. Her er mannen bak, den evige optimisten Ernst Wiggo Sandbakk.

– Det er jo alltid der, egentlig. Levi Henriksen om å være forfatter eller musiker og begge deler

11/03/22

Selv etter åtte plateutgivelser er det mange som tror Levi Henriksen er forfatter og kun det. Ballade har slått av en prat med ham for å komme til kjernen i samrøra av litteratur og musikk.

Arild Andersen: En bauta og nestor som aldri lar seg stoppe

20/12/21

Arild Andersen, bassist i ultraklassen, har nådd den anstendige alder av 76. De fleste som har kommet dit i rundetid har for lengst begynt å nyte sitt otium. Det har definitivt ikke Arild Andersen tid til. Han er stadig like nysgjerrig, spiller inn nye plater, setter sammen nye band og turnerer så mye han rekker – og er stadig like blid.

Rockheim, avdeling Bergen

03/12/21

PORTRETTINTERVJU (DEL 1/2): – Eg håper at dette kan bli et museum når eg er borte, sier Jan Eggum, mens han viser meg rundt i det som må være en av Norges største private musikksamlinger. Denne høsten er han aktuell både med biografi og ny plate – og på onsdag fyller han 70.

Et beskjedent konkurransemenneske. Eller p for prosess, pling og piano.

18/10/21

Kari Beate Tandberg er et av Norsk Komponistforenings 338 medlemmer. Hun har skrevet musikk i nærmere tretti år. Hva er det som driver en komponist til å arbeide hardt for lave honorarer og for et begrenset publikum? Kan vi finne ut det ved å gå gjennom alfabetet og se hvilke svar vi får?