Arkiv

Plateanmeldelse

Velkommen tilbake, Tine!

27/05/21

Tine Thing Helseth har besøkt domorganist Kåre Nordstoga i Oslo Domkirke. Resultatet er en innspilling full av gnistrende jubel og beroligende varme.

Heftig husmusikk

26/04/21

Alt behøver ikke å være nybrottsarbeid, skriver kritiker Maren Ørstavik i denne dobbeltanmeldelsen av Christian Grøvlens «Eventyr» og pianist Liv Glaser og sopran Ann-Helen Moens «Freundstücke».

Ola Kvernbergs gjenopningsplan

23/04/21

Om mykje er uklart i regjeringa sin gjenopningsplan, har i alle fall Ola Kvernberg lydsporet. «Steamdome II: The Hypogean» pumpar liv i tunge heimekroppar og ber bod om ei konsertoppleving du aldri vil gløyme. 

Tine Surel Langes debutplate er en treningsøkt for ørene

21/04/21

ANMELDELSE: «Works for Listening 1-10» tar lytteren med opp på taket, ned i vann og inn mellom steiner, ledninger og metall.

I Motorpsychos kongerike

16/04/21

Drivende og tungt, akustisk og nedstemt: Motorpsycho er alltid, definitivt og umiskjennelig, Motorpsycho.

Misty Coast: Så nærme ordboksdefinisjonen av «indie» som du kommer

16/04/21

Linn Frøkedal og Richard Myklebust har kokt indierocken ned til en slags ursuppe og kommet ut med en nostalgisk perle.

Messe for massene

16/04/21

Hvordan er det med skjønnhetens kår i den nye klassiske musikken? Svaret ser ut til å være et «Jo takk, bare bra». I hvert fall hvis du spør Kim André Arnesen.

Lyden av barnerommet

18/03/21

Bente Leiknes Thorsen bruker lyden av egne barn i musikken sin og pirker i et av de siste tabuene rundt kvinner og kunst.

Meidell og hans makeløse mesterverk

15/03/21

Eit mekanisk harpespel, blekk på gjennomsiktig filmrull, dansarar i Berlin og Amsterdam. Det eine tek det andre i Stephan Meidells makeløse mesterverk Trigger.

«Solitude Central»: Fattet, karaktersterk og håpefull

04/02/21

PLATEANMELDELSE: Kontrabassist og komponist Mats Eilertsen var tidlig ute med strømmekonserter fra Sentralen i Oslo. Nå slipper han albumet «Solitude Central», et av de første stille konsertopptakene fra pandemiens første vår.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk