Arkiv

Plateanmeldelse

Tine Surel Langes debutplate er en treningsøkt for ørene

21. april 2021

ANMELDELSE: «Works for Listening 1-10» tar lytteren med opp på taket, ned i vann og inn mellom steiner, ledninger og metall.

I Motorpsychos kongerike

16. april 2021

Drivende og tungt, akustisk og nedstemt: Motorpsycho er alltid, definitivt og umiskjennelig, Motorpsycho.

Misty Coast: Så nærme ordboksdefinisjonen av «indie» som du kommer

16. april 2021

Linn Frøkedal og Richard Myklebust har kokt indierocken ned til en slags ursuppe og kommet ut med en nostalgisk perle.

Messe for massene

16. april 2021

Hvordan er det med skjønnhetens kår i den nye klassiske musikken? Svaret ser ut til å være et «Jo takk, bare bra». I hvert fall hvis du spør Kim André Arnesen.

Lyden av barnerommet

18. mars 2021

Bente Leiknes Thorsen bruker lyden av egne barn i musikken sin og pirker i et av de siste tabuene rundt kvinner og kunst.

Meidell og hans makeløse mesterverk

15. mars 2021

Eit mekanisk harpespel, blekk på gjennomsiktig filmrull, dansarar i Berlin og Amsterdam. Det eine tek det andre i Stephan Meidells makeløse mesterverk Trigger.

«Solitude Central»: Fattet, karaktersterk og håpefull

4. februar 2021

PLATEANMELDELSE: Kontrabassist og komponist Mats Eilertsen var tidlig ute med strømmekonserter fra Sentralen i Oslo. Nå slipper han albumet «Solitude Central», et av de første stille konsertopptakene fra pandemiens første vår.

Velklingende, men forsiktig Draumkved

18. januar 2021

PLATEANMELDELSE: Kim Rysstad har en trygg og varm stemme. Sammen med komponist Jon Øivind Ness har han skapt en velklingende, men også litt forsiktig nytolkning av Draumkvedet.

Oppdatert, herlig indisk og norsk side om side

12. januar 2021

«Merge Emerge» er et oppløftende tidsbilde, mye åpnere, energisk og fargerik enn tida den slippes i. Heldigvis.

Stemme, strengar og pauke driv gjennom store rom

18. desember 2020

PLATEMELDING: Voice, Strings and Timpani er orkesteret inn i hovudet til nokre av landets fremste lydkunstnarar. No har dei festa si verd på band, og inviterer alle sansane våre med inn.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune