Arkiv

Plateanmeldelse

Jakop Janssønn: Bricoleur

19. oktober 2020

PLATEANMELDELSE: «Bricoleur» er et resultat av kombinasjoner av de ulike kulturelle elementer Janssønn har i bagasjen. Det er ingen tvil om at virkelige brikolører kan lage de mest forbløffende verkene, skriver Ballades anmelder Chris Monsen om Jakop Janssønns debutalbum.

Odd Nordstoga på sitt mest inspirerte

17. september 2020

PLATEANMELDELSE: Ja, jeg tror, Odd: Jeg tror på løv, på grass, på blomstene. Odd Nordstoga har laga ei plate for alle som nærer sterke følelser for grunnen under våre føtter – og som hørte litt på Graceland og andre plater fra begge sider av Atlanteren i oppveksten.

Storm og romantikk i Lofoten

11. september 2020

PLATEANMELDELSE: Få overraskelser, men her og der bryter solen gjennom skyene og lyser opp Ketil Bjørnstads Lofotoratoriet.

Fem stjerner til Peter Grimes

4. september 2020

Brittens opera høres stor og spennende ut i en nyansert innspilling med glitrende samspill mellom sangere og orkester – det har sjeldent hørtes bedre ut, skriver britiske The Guardian i en anmeldelse av Bergen Filharmoniske Orkesters innspilling av operaen «Peter Grimes».

Musikk som heng i lufta

29. juni 2020

KONSERTMELDING: Av og til høyrer du musikk som opnar opp kjensler, stemningar, sansar og ord på eit forunderleg vis. Dette har eg ikkje kjent på før, dette har eg ikkje sett før, sagt før. Musikken gjer alt dette – har eg ikkje høyrt det før?

Vellaget aggresjon

11. juni 2020

Hedvig Mollestad ute med engasjerende bestillingsverk i albumformat.

Sandra Lied Haga: Følsom og framoverlent CD-debut

26. mai 2020

Fryktløst repertoarvalg gjør fallhøyden stor, men Haga holder stand med Tsjaikovskij og Dvorak.

Å gjere heimbygda stor i tanke og sinn

14. mai 2020

Ei trutna skrivebordsskuff i Eidsdal skjulte ein skatt. Ole Jørn Myklebust har tonesett dikta til Arne O. Storås (1908–2002), diktar og gardbrukar.

Angstens tidsalder

30. april 2020

Politisk mistenksomhet fra amerikansk etterkrigstid klinger urovekkende kjent i hendene på Arktisk Filharmoni.

Hvis Piazolla møtte Prøysen

20. april 2020

«Spellstenen» av Storbekken og Hole er en upolert og sjelden plate, fylt av spenning, dramatikk og lek for hele familien.

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni