Arkiv

Minneord

Et stilikon og en popkulturell mesterlærer er borte

25/01/23

Franks plan var at han skulle bli artist, han hadde ingen plan B. Han var opptatt av å skape et trygt og godt miljø for kreativ utfoldelse, og en som viste at gode relasjoner til andre var nøkkelen for å lage god musikk, skriver Hammerslands bandkamerat, musikerkollega og venn Viggo Krüger.

Minneord Dag Vårdal

20/01/23

Dag Vårdal, en svært betydningsfull og brennende engasjert folkemusikk- og folkedansvenn, døde 5. januar 2023.

Etablerte gullstandard for bergensk hiphop: Hvil i fred, Vågard Unstad (1986-2022)

13/12/22

– Han fortjener en gate eller plass oppkalt etter seg. Les fra Øyvind Holens hybrid av minneord og reportasje om Vågard Unstad.

Minneord om Tor Halmrast

16/08/22

Signaturen «Med klangfull hilsen Tor» er benyttet for siste gang. Men den vakre klangen i de mange salene Tor var med å planlegge, blir ikke borte, skriver Tor Halmrasts kolleger i konsulentselskapet COWI.

Ballade video spesial: Takk til Tommy

25/03/22

Spellemannvinner Tommy Tokyo, aka Tommy Lorange Ottosen, gikk ut av tiden denne uken, 50 år gammel. Ballade har samlet noen sitater og videoer fra et sterkt liv.

Det skulle blitt et dobbeltalbum i 2022 … Minneord Tommy Tokyo

22/03/22

En hedersmann er borte. Terje Pedersen skriver her om en musiker og et menneske han ikke kunne unngå å bli berørt av. De to jobbet sammen på syv plater og var i gang med den neste. Tommy Tokyo døde tirsdag morgen.

Leif Helgeland (1956-2022): – Verden blir gråere uten Leif

01/03/22

Lørdag 26. februar døde mannen med den dype røsten som snakkesang oss gjennom bohemske sommernetter, kjærlighetssorg og livslede. Sangdikteren, tekstforfatteren og oversetteren Leif Helgeland ble 65 år gammel.

Minneord om Nils B. Kvam: Han var viktigere enn mange er klar over

05/02/22

Da Nils B. Kvam forlot oss 25. januar i år, mistet vi en plateprodusent og lydmagiker som med sin umiskjennelige signatur har preget lydopplevelsene for så mange gjennom flere tiår, skriver kollega og venn Eigil Berg.

Operasanger Torhild Staahlen er død

03/01/22

Mezzosopranen Torhild Staahlen fra Skien døde rett før jul, 74 år gammel.

Magne Lunde er død: «I’m Going Back to Nature Now»

02/11/21

Natt til i dag døde trommeslageren Magne Johan Lunde etter et kort sykeleie, 70 år gammel. Han studerte med Oscar Petersons trommeslager, spilte med Miles Davis uten å vite det, var med i en av landets største popgrupper (Saft), har spilt på flere hundre norske plater (blant annet for Jahn Teigen og Jan Eggum), og ble en gang spurt om å bli med i AC/DC. Han fortalte meg at dersom han en gang fikk laget en boks med låter fra hele karrieren – slik han ønsket – så ville han avslutte samlingen med Single Mirrors-låten «Back to Nature».