Arkiv

Minneord

Magne Lunde er død: «I’m Going Back to Nature Now»

02/11/21

Natt til i dag døde trommeslageren Magne Johan Lunde etter et kort sykeleie, 70 år gammel. Han studerte med Oscar Petersons trommeslager, spilte med Miles Davis uten å vite det, var med i en av landets største popgrupper (Saft), har spilt på flere hundre norske plater (blant annet for Jahn Teigen og Jan Eggum), og ble en gang spurt om å bli med i AC/DC. Han fortalte meg at dersom han en gang fikk laget en boks med låter fra hele karrieren – slik han ønsket – så ville han avslutte samlingen med Single Mirrors-låten «Back to Nature».

Minneord om Trond Kopperud (1961-2021)

11/10/21

Trond Kopperud var en lun og omsorgsfull lærer, og en usedvanlig trivelig kollega, skriver studenter og lærere i dette minneordet om trommeslager og pedagog Trond Kopperud. Kopperud gikk bort 26. september 2021, 60 år gammel.

Minneord Geir Johnson

28/09/21

Han kunne sitte sammen med oss og plystre for seg selv, mens hjernen jobbet med full kraft og skapte ny musikk og nye møter. Norsk kulturliv har blitt fattigere og vi er mange venner som har mistet en pilar i livet. Slik beskrives Geir Johnson i dette minneordet.

Minneord Bjarne Fiskum

27/09/21

Orkesterbygger og professor i musikk Bjarne Fiskum minnes for sin glød og innsats for en rekke institusjoner og grupper.

Geir Johnson er død

17/09/21

Komponist, dirigent, tidligere redaktør av Ballade og en drivkraft i norsk kunst- og kulturliv gikk bort natt til torsdag 16. september, 68 år gammel.

Minneord: So long, R. Murray Schafer!

01/09/21

Den kanadiske komponisten og forskeren gikk bort 14. august, 88 år gammel. Han var den første som brukte ordet ‘soundscape’, og en pioner innen akustisk økologi – forholdet mellom lyd, mennesker og miljø. R. Murray Schafer har hatt stor betydning i norske lydmiljøer, skriver komponist Knut Olaf Sunde i denne nekrologen i essay-format.

Musiker og kunstner Svein Tang Wa hedret med minnekonsert i Stavanger Konserthus

20/08/21

Visesanger, komponist, tekstforfatter og billedkunstner Svein Tang Wa døde 6. august. Fredag ble han bisatt, fulgt av en rekke artister i minnekonsert direktesendt på NRK Rogaland.

Kolbein Falkeid (1933-2021) – læremester og venn

28/06/21

Lyrikeren Kolbein Falkeid døde søndag 27. juni, 87 år gammel. Kolbein er en stor del av årsaken til at Vamp finnes, skriver bandet i sine minneord over dikteren de samarbeidet nært med gjennom tiår.

Minneord om Carl Høgset

04/06/21

Musiker, kordirigent og stifter av kammerkoret Grex Vocalis, Carl Høgset, er død, 79 år gammel. Som dirigent gikk han rett på nerven, rett i hjertet, alt annet var ubetydelig, skriver Ane Carmen Roggen i dette minneordet om den engasjerte læremesteren.

Minneord om Chick Corea (1941-2021)

12/02/21

Daglig leder i Midtnorsk jazzsenter, Bjørn Willadsen, har skrevet minneord om verdensstjernen Chick Corea med de mange og sterke båndene til norsk jazzliv.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this