Arkiv

Minneord

Sven Nyhus – en titan er gått ut av tiden

24/05/23

Folkemusiker Sven Nyhus gikk bort nylig, dagen før han skulle ha fylt 91 år. Her formidler vi litt om mannen og musikken, og noen av ordene som er delt om ham de siste dagene.

Minneord om Peder A. Rensvik (1937-2023): En nordmørsk urkraft er stilt til ro

09/02/23

Dirigent og musiker Peder Arnt Rensvik døde nylig, 85 år gammel. Vi minnes ham særlig som gjenskaper av folkeopera-tradisjonen, dirigent for Kristiansund Symfoniorkester, sjef for Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival, kantor i Nordlandet kirke og som dirigent for Kristiansund kammerkor, skriver Odd W. Williamsen i dette minneordet.

Et stilikon og en popkulturell mesterlærer er borte

25/01/23

Franks plan var at han skulle bli artist, han hadde ingen plan B. Han var opptatt av å skape et trygt og godt miljø for kreativ utfoldelse, og en som viste at gode relasjoner til andre var nøkkelen for å lage god musikk, skriver Hammerslands bandkamerat, musikerkollega og venn Viggo Krüger.

Minneord Dag Vårdal

20/01/23

Dag Vårdal, en svært betydningsfull og brennende engasjert folkemusikk- og folkedansvenn, døde 5. januar 2023.

Etablerte gullstandard for bergensk hiphop: Hvil i fred, Vågard Unstad (1986-2022)

13/12/22

– Han fortjener en gate eller plass oppkalt etter seg. Les fra Øyvind Holens hybrid av minneord og reportasje om Vågard Unstad.

Minneord om Tor Halmrast

16/08/22

Signaturen «Med klangfull hilsen Tor» er benyttet for siste gang. Men den vakre klangen i de mange salene Tor var med å planlegge, blir ikke borte, skriver Tor Halmrasts kolleger i konsulentselskapet COWI.

Ballade video spesial: Takk til Tommy

25/03/22

Spellemannvinner Tommy Tokyo, aka Tommy Lorange Ottosen, gikk ut av tiden denne uken, 50 år gammel. Ballade har samlet noen sitater og videoer fra et sterkt liv.

Det skulle blitt et dobbeltalbum i 2022 … Minneord Tommy Tokyo

22/03/22

En hedersmann er borte. Terje Pedersen skriver her om en musiker og et menneske han ikke kunne unngå å bli berørt av. De to jobbet sammen på syv plater og var i gang med den neste. Tommy Tokyo døde tirsdag morgen.

Leif Helgeland (1956-2022): – Verden blir gråere uten Leif

01/03/22

Lørdag 26. februar døde mannen med den dype røsten som snakkesang oss gjennom bohemske sommernetter, kjærlighetssorg og livslede. Sangdikteren, tekstforfatteren og oversetteren Leif Helgeland ble 65 år gammel.

Minneord om Nils B. Kvam: Han var viktigere enn mange er klar over

05/02/22

Da Nils B. Kvam forlot oss 25. januar i år, mistet vi en plateprodusent og lydmagiker som med sin umiskjennelige signatur har preget lydopplevelsene for så mange gjennom flere tiår, skriver kollega og venn Eigil Berg.

Stillinger

Produsent

Stormen bibliotek

Rådgiver Kultur

Moss kommune

Pedagogstilling

Stormen bibliotek

Organist/ menighetsmusiker

Arendal kirkelige fellesråd – Tromøy menighet