Arkiv

Feature

Komponistens svanesang for orkester

20/09/22

– Jeg orker ikke gå inn i en tunnel flere ganger for å gjøre ferdig et verk som blir spilt én gang og som aldri blir fremført igjen, sier Lasse Thoresen.

Dette er plata Tønes har fått Spellemann for

19/04/22

Ukas første Spellemann er delt ut. Ballade møtte prisvinner Tønes da han nettopp hadde laget og gitt ut «Thilda Bøes legat».

God musikkpåske fra Ballade

13/04/22

Vi lukker døra til kontoret med tips om gode, lange saker der du kan oppdage ny musikk, finne sammenhenger og lytte til noe ingen andre medier skriver om.

Vanntidsmusikk

11/04/22

Fra hval til Hvaler. Maja S. K. Ratkje, Marianne Stranger og Bodil Rørtveit lar havet skylle inn over deg i tre veldig konkrete verk.

– Det er jo alltid der, egentlig. Levi Henriksen om å være forfatter eller musiker og begge deler

11/03/22

Selv etter åtte plateutgivelser er det mange som tror Levi Henriksen er forfatter og kun det. Ballade har slått av en prat med ham for å komme til kjernen i samrøra av litteratur og musikk.

Kari Heimen: – Jeg skjemtes over at jeg var same

06/02/22

Innad i familien var den samiske arven helt grei. Utad var Kari Heimen redd for at andre skulle få vite om den. Nå har hun gitt ut albumet «Historier – Vi hentes hjem» med gruppa Heimen, som forteller historien om konsekvenser fornorskingspolitikken har hatt for en helt vanlig familie i Finnmark.

Gutten som ble Hank von Helvete

08/12/21

Da Hans-Erik Dyvik Husby gikk inn i et øvingslokale bak Oslo Legevakt for første gang, var norsk rock endret for alltid.

Fritt Ord-vinner Deeyah Khan: – Musikk er en essensiell del av livet mitt

29/11/21

Æresprisvinner og filmskaper Deeyah Khan har alltid musikken med seg i livet, i jobb og privat. – Filmer og fortellinger er også basert på rytme. De har sin egen musikalitet i måten hver historie utspiller seg.

RamSALT, skjellsettende: Erling

17/09/21

Erling Ramskjell, tidligere kjent som Æ, er en kontrastenes mann. Da han spilte konsert i Oslo på forsommeren møttes vi for å snakke om lyd, bilde, lys, mørke, by, bygd, nomadeliv og konjunktur.

Stillinger

Kommunikasjonssjef

Arktisk Filharmoni AS

Kunstnerisk leder

BIT20 Ensemble

Distriktsmusikar hardingfele/fele

Sunnfjord kulturskule

Organist

Flå Sokn

Pianolærer

Nord-Fron kommune / Fron kulturskole