Frist
10/01/2024

Søknad leveres
Søknadsskjema

Område
Agder

Stillingstype
Offentlig
Institusjon
Åremål
Heltid

Nettside


Om virksomheten

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og en nyskapende utføring av samfunnsengasjement gjennom Kilden Dialog og Kilden Digital. I samspill med hverandre representerer de et kulturelt driftskonsept uten sidestykke, i én samlet organisasjon, som også er et av landets største hus for scenekunst og musikk. Nesten 200 000 publikummere opplever hvert år rundt 850 konserter, forestillinger og arrangementer i Kilden, utført av et mangfoldig lag som representerer ca. 240 årsverk og 25 nasjonaliteter.Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Direktør for Kristiansand Symfoniorkester

Kilden teater og konserthus

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Virksomheten rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og en nyskapende utføring av den sosiale siden av samfunnsoppdraget gjennom Kilden Dialog og Digital. 

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre og består av 67 heltidsansatte musikere samt administrasjon. KSO er et vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 17 ulike nasjoner. Sjefdirigent er Julian Rachlin og første gjestedirigent er Tabita Berglund. Orkesteret lager abonnementsserier, barne- og familiekonserter, så vel som cross-over-, outreach- og kammerproduksjoner.

I samspill med hverandre representerer de ulike avdelingene i Kilden et kulturelt driftskonsept uten sidestykke, i én samlet organisasjon som er et av landets største hus for scenekunst og musikk. Nesten 200 000 publikummere opplever hvert år rundt 850 konserter, forestillinger og arrangementer i Kilden, utført av et mangfoldig lag som representerer ca. 250 årsverk og nærmere 30 nasjonaliteter.

Vi lyser nå ut stillingen som direktør for Kristiansand Symfoniorkester. Stillingen er et åremål på fire år fra 1. august 2024.

Orkesterdirektøren har det overordnede ansvaret for orkesteret og står – sammen med teatersjefen og operasjefen – for den kunstneriske ledelsen i Kilden. Sammen med administrerende direktør, og som en del av ledergruppen, vil du være sentral i hele Kildens utvikling. Du vil være leder for orkesteret, ha fokus på internt og eksternt samarbeid, samt lede prosessene som skal sikre at Kristiansand Symfoniorkester utvikles etter Kildens visjoner og strategi.
Stillingen rapporterer til administrerende direktør.

Hvis du har spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med adm.dir. Harald Furre, tlf. 98281890 eller HR-sjef Odd Jarle Larsen, tlf. 95871755.

Arbeidsoppgaver

 • i samarbeid med sjefdirigent og orkester videreutvikle KSO som et orkester med fremragende kunstneriske prestasjoner
 • i samarbeid med andre avdelinger sikre at Kildens strategi preger virksomheten
 • representere og posisjonere KSO og Kilden regionalt, nasjonalt og internasjonalt
 • videreutvikle orkesterets støtteapparat i samspill med Kildens fellesfunksjoner
 • arbeide for å øke orkesterets egeninntekter

Kvalifikasjoner

 • Kompetanse knyttet til klassisk og symfonisk musikk

Personlige egenskaper

Vi ser etter den trygge, offensive og operative lederen med:

 • evner til strategisk planlegging, parallelt med en operativ og aktiv lederstil
 • høye ambisjoner på vegne av orkesteret, musikken og publikum
 • evne til å motivere, inspirere og utvikle organisasjonen, og sørge for at KSO og Kilden er en god arbeidsplass
 • gode kommunikasjonsferdigheter som reflekterer kunnskap, lidenskap, mot og lydhørhet
 • åpen holdning til nye samarbeidsformer og sans for den sosiale siden av det kunstneriske samfunnsoppdraget

Vi tilbyr

 • Et hektisk arbeidsmiljø i et spennende kunsthus
 • Fleksible arbeidstidordninger
 • Lønn etter avtale
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Personalgoder

I samsvar med Offentlighetslovens bestemmelser gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan bli offentliggjort, om det ikke er søkt om, og fått innvilget unntak fra offentlighet.

Kontaktinformasjon

Harald Furre
Administrerende direktør
Telefon:+47 982 81 890
E-post:harald.furre@kilden.com

Odd Jarle Larsen
HR-sjef
Telefon:+47 95871755
E-post:odd.jarle.larsen@kilden.com

Frist
10/01/2024

Søknad leveres
Søknadsskjema

Område
Agder

Stillingstype
Offentlig
Institusjon
Åremål
Heltid

Nettside


Om virksomheten

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og en nyskapende utføring av samfunnsengasjement gjennom Kilden Dialog og Kilden Digital. I samspill med hverandre representerer de et kulturelt driftskonsept uten sidestykke, i én samlet organisasjon, som også er et av landets største hus for scenekunst og musikk. Nesten 200 000 publikummere opplever hvert år rundt 850 konserter, forestillinger og arrangementer i Kilden, utført av et mangfoldig lag som representerer ca. 240 årsverk og 25 nasjonaliteter.