Frist
30/08/2023

Søknad leveres
Søknadsskjema

Område
Oslo

Stillingstype
Offentlig
Institusjon
Fast
Heltid

Nettside


Om virksomheten

Oslo-filharmonien er en sterk internasjonal kulturmerkevare. Vårt overordnede strategiske mål er å øke interessen for klassisk musikk i samfunnet. Vi skal være et internasjonalt ledende orkester, vi har store ambisjoner for å nå et mangfoldig og voksende publikum, og vi skal være en drivkraft i fremtidens musikkliv. Hovedaktivitetene våre finner i dag sted i form av fremføring av klassisk musikk i Oslo Konserthus. Vi jobber mye med å utvikle et nytt konserthusprosjekt på Filipstad. Vi satser ambisiøst digitalt, gjør en bredde av formidlingsprosjekter, produserer store utendørskonserter, har en utbredt internasjonal turnévirksomhet og skaper musikkopplevelser for skoleklasser og barn og unge. Oslo-filharmonien er organisert som stiftelse, med oppgave å drive Oslo Filharmoniske Orkester. Oslo-filharmonien spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre arenaer i byen. Oslo-filharmonien har 108 fast ansatte musikere og en administrasjon på 20.Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Administrerende direktør

Oslo-Filharmonien

Vil du lede arbeidet med å løfte en sterk internasjonal kulturmerkevare videre til nye høyder?

Oslo-filharmonien søker administrerende direktør

Oslo-filharmonien er inne i en fantastisk tid. Orkesteret har en veldig sterk internasjonal posisjon og et stort publikum i Oslo og Norge. Sjefdirigent Klaus Mäkelä er en av de mest ettertraktede dirigentene i verden. Samtidig arbeider Oslo-filharmonien for å realisere et nytt og fremtidsrettet konserthusprosjekt på Filipstad som ytterligere vil styrke institusjonens relevans og attraktivitet for et større og mer mangfoldig publikum.

Viktige oppgaver for den nye direktøren fremover vil være knyttet til realiseringen av det nye konserthuset, både når det gjelder organisasjonsutvikling og institusjonens samfunnsrolle inn i en ny tid. Oslo-filharmonien søker en leder med solid forståelse og engasjement for institusjonens rolle og mandat, og med høye ambisjoner på vegne av institusjonen, musikken og publikum.

For å fylle rollen som direktør for Oslo-filharmonien i den spennende tiden som kommer, er det avgjørende å evne å lede og utvikle en kunnskapsinstitusjon i endring. Musikkfaglig bakgrunn er ikke en forutsetning for det. Imidlertid må Oslo-filharmoniens leder ha sterke strategiske og mellommenneskelige ferdigheter, og være i stand til å videreutvikle institusjonens samarbeidsflater med offentligheten og samfunnet – lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og også politisk, kunstnerisk og teknologisk. For å lykkes med det, er det helt nødvendig å ha svært gode samarbeidsegenskaper, og evne å skape resultater gjennom bredt samspill i langsiktige og komplekse prosjekter.

Direktøren har det helhetlige ansvaret for økonomi, drift, kunstnerisk posisjon, salg, markedsføring og HR, og rapporterer til styret. Som direktør for Oslo-filharmonien får du en utviklende og utfordrende lederrolle i en norsk kulturinstitusjon som med høye ambisjoner og en svært sterk internasjonal posisjon, går inn i en spennende tid.

Vi i Oslo-filharmonien tror på at mangfold, likestilling og inkludering er avgjørende for å skape en sterk og vellykket organisasjon. Vi ønsker derfor søknader fra personer av alle bakgrunner og identiteter til denne stillingen, og vil selvsagt sørge for tilrettelegging for medarbeidere med spesielle behov.

Vil du vite mer om stillingen, ta gjerne kontakt med vår rekrutteringsrådgiver hos Hodejegerne AS, Åsta Braathen, tlf.: 989 01 025.

Søk gjerne i god tid før fristen 30. august.

Det vil utarbeides offentlig søkerliste for denne stillingen. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Frist
30/08/2023

Søknad leveres
Søknadsskjema

Område
Oslo

Stillingstype
Offentlig
Institusjon
Fast
Heltid

Nettside


Om virksomheten

Oslo-filharmonien er en sterk internasjonal kulturmerkevare. Vårt overordnede strategiske mål er å øke interessen for klassisk musikk i samfunnet. Vi skal være et internasjonalt ledende orkester, vi har store ambisjoner for å nå et mangfoldig og voksende publikum, og vi skal være en drivkraft i fremtidens musikkliv. Hovedaktivitetene våre finner i dag sted i form av fremføring av klassisk musikk i Oslo Konserthus. Vi jobber mye med å utvikle et nytt konserthusprosjekt på Filipstad. Vi satser ambisiøst digitalt, gjør en bredde av formidlingsprosjekter, produserer store utendørskonserter, har en utbredt internasjonal turnévirksomhet og skaper musikkopplevelser for skoleklasser og barn og unge. Oslo-filharmonien er organisert som stiftelse, med oppgave å drive Oslo Filharmoniske Orkester. Oslo-filharmonien spiller årlig ca. 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo Konserthus, men også på en rekke andre arenaer i byen. Oslo-filharmonien har 108 fast ansatte musikere og en administrasjon på 20.