Frist
31/08/2020

Søknad leveres
Søknadsskjema

Område
Vestland

Stillingstype
Offentlig
Organisasjon
Fast
Heltid

Nettside


Om virksomheten

KODE er et av Norges største museer, med en unik kombinasjon av kunstmuseer og komponisthjem. KODE skal være Nordens mest relevante og nyskapende museum for kunstfag og bidra til å styrke kulturbyen Bergen.

Museet har syv anlegg og et driftsbudsjett på rundt 130 millioner, 67 fast ansatte og 300.000 besøkende per år. KODEs komponisthjem arrangerer nærmere 500 konserter årlig og forvalter de ikoniske hjemmene til Edvard Grieg, Ole Bull og Harald Sæverud.Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Vi søker en nytenkende, strategisk sterk og resultatorientert leder som vil være med på å videreutvikle KODEs komponisthjem: Edvard Grieg museum Troldhaugen, Ole Bull museum Lysøen og Harald Sæverud museum Siljustøl.

Direktør for komponisthjemmene er ansvarlig for programmeringen av KODEs konsertvirksomhet, og har det musikkfaglige- og kulturhistoriske ansvar som naturlig følger med komponisthjemmene.

Vedkommende vil ha et særlig ansvar for Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse og samarbeid med Senter for Griegforskning.

Museet skal være en synlig og tydelig kulturaktør og påvirke samfunnsutviklingen. Som dannelsesinstitusjon skal vi gi publikum innsikt og stimulere til refleksjon i møte med musikk og kunstnerskap.

Søkeren bør ha musikkfaglig bakgrunn og høyere utdanning.

Gode samarbeidsegenskaper, evne til å lede, inspirere og motivere vil bli vektlagt.

Stillingen krever høy grad av resultatfokus, evne til publikumsbygging, relasjonsbyggende evner og gjennomslagskraft.

Direktør for komponisthjemmene rapporterer til KODEs direktør og inngår i museets ledergruppe.

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper

 • Relevant høyere utdanning
 • Dokumentert erfaring fra ledelse
 • Svært gode språkkunnskaper i norsk og engelsk
 • Gjerne erfaring fra arbeid i kulturfeltet
 • Analytisk og strukturert
 • God system- og rolleforståelse
 • God evne til å motivere og lytte
 • Høy arbeidskapasitet

Vi tilbyr

 • Faglige utfordringer og spennende prosjekter i en av Norges største kulturinstitusjoner
 • Mulighet til å utvikle Bergen som kulturby
 • Gode pensjons- og forsikringsordninger
 • Lønn etter avtale

Øvrig informasjon

KODE er medlem av hovedorganisasjonen Virke og våre ansatte lønnes i henhold til Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner. Alle henvendelser er offentlige. Søker kan be om å bli unntatt fra offentlige søkerlister. I henhold til offentlighetsloven kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Aktuelle kandidater vil bli kontaktet etter søknadsfristens utløp.

Spørsmål om stillingen kan stilles til direktør Petter Snare, 907 76 661 eller til HR-ansvarlig Kristin Rakstang, 994 64 688

Frist
31/08/2020

Søknad leveres
Søknadsskjema

Område
Vestland

Stillingstype
Offentlig
Organisasjon
Fast
Heltid

Nettside


Om virksomheten

KODE er et av Norges største museer, med en unik kombinasjon av kunstmuseer og komponisthjem. KODE skal være Nordens mest relevante og nyskapende museum for kunstfag og bidra til å styrke kulturbyen Bergen.

Museet har syv anlegg og et driftsbudsjett på rundt 130 millioner, 67 fast ansatte og 300.000 besøkende per år. KODEs komponisthjem arrangerer nærmere 500 konserter årlig og forvalter de ikoniske hjemmene til Edvard Grieg, Ole Bull og Harald Sæverud.