Xploding Plastix

Xploding Plastix til South By Southwest

Ved siden av Røyksopp har få norske elektroniske grupper gjort seg så bemerket som Xploding Plastix den siste tiden. En mini-turné i Østerrike og Tyskland er nettopp avsluttet, og tidligere i år fikk gruppen vist seg fram for en samlet internasjonal musikkbransje under Popkomm i Köln. Og opptredenen der har allerede båret frukter: I slutten av forrige uke dumpet en invitasjon fra By:Larms amerikanske storebror South By Southwest ned i postkassen. – Nå må vi svinge oss rundt og se nærmere på USA, forteller Xploding Plastix til Ballade.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ballade møtte South By Southwest-utsendte Brent Grulke på årets Øyafestival. Da mente han at norsk elektronisk musikk hadde små sjanser for å slå igjennom på hans festival.

— Det er lettere for oss å ta inn skikkelig bråkete band, eller mer roots-aktige greier. Elektronisk musikk er enda litt vanskelig for oss, men vi jobber med det, sa han den gangen. Nå har situasjonen tydeligvis endret seg, for neste år pakker Xploding Plastix koffertene med Texas som reisemål.

— Vi ser heller på det som et bevis for at Xploding Plastix er et veldig bra liveband, sier manager Vegard Strømsodd.

Til Ballade understreket Grulke i sommer viktigheten av at det kreves mer enn talent for å spille på South By Southwest. Promoteringsplaner i USA og konsertvirksomhet i landet i forbindelse med festivalen spilte også en rolle i utvelgelsen av artister. Xploding Plastix har foreløpig ingen andre promoteringsplaner for det amerikanske markedet. I utgangspunktet reiser gutta over Atlanterhavet utelukende for denne festivalen.

— Foreløpig har vi ingen planer om hva skal gjøre før og etter South By Southwest. Vi har nemlig ikke noen egen booking-agent i Statene, så nå er det viktig at det norske kontaktnettet der borte tas i bruk, forteller Xploding-manager Strømsodd på telefon fra Liverpool, og henviser til at stadig flere norske artister har skaffet seg kontakter via turnering i Statene.

Invitasjonen fra South By Southwest lå og ventet i postkassen da gruppa kom hjem fra sin mini-turné i Østerrike og Tyskland 18. november, en turné som ifølge bandet gikk veldig bra.

— Vi ble veldig godt mottatt. Samtlige konsertarrangører vil ha oss tilbake, og vi planlegger allerede nå en ny turné på nyåret, forteller Vegard. Da står også en UK-turné for tur. Dessuten vil bandet bli å finne på en Hospital Records-samler over jul, med en relansering av førstesingelen «Treat Me Mean…». EP’en «Behind The Eightball» var siste kontraktfestede utgivelse på Beatservice, noe som innebærer at bandet for tiden er på utkikk etter et nytt plateselskap.

— Det kan godt hende at vi fortsetter på bruke Beatservice i Skandinavia, men vi trenger en ny promotør på det internasjonale markedet. Og går alt etter planen vil også utlendingene få høre mer til Xploding Plastix i tiden som kommer. Nå håper de på en plass blant de norske artistene under MIDEM.

— Ingen ting er fastlagt der ennå, men det ser ganske lovende ut for oss. Vi får bare krysse fingrene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.