A-ha

Vil lage a-ha-opplevelser

Idéen er foreløpig bare på skissestadiet, men medlemmene i den norske popgruppa a-ha ønsker å gjøre alvor av å lage et kompetansesenter for norske artister. Og gjerne også en festival med nye talenter. – Vår egen suksess gav ingenting tilbake til Norge, sa Magne Furuholmen etter konserten deres i Oslo nylig.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Da a-ha skulle planlegge åpningen av deres turné i Europa og Brasil denne sommeren og høsten ønsket de samtidig å gi en håndsrekning til unge artister. Danske Saybia, svenske A Camp og norske Sondre Lerche og Big Bang fikk spille den samme kvelden som a-ha gjorde sin gigantkonsert på Ullevaal Stadion. Lerche ble en av kveldens hovedpersoner da han ble trukket opp på scenen for å fremføre «Locust,» en av hans favorittlåter fra a-ha’s repertoar. Dersom Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy får viljen sin er det ikke siste gang de gjør noe for andre artister.

På spørsmål fra denne journalisten om a-ha ser for seg at man kan arrangere lignende festivaler hvert år, svarer Furuholmen: – Jeg tror det kunne latt seg gjøre å arrangere noe slikt hvert år. Vi ser for oss at vi kunne gjort dette hver sommer, enten med eller uten oss.

Noe slikt, sier Furuholmen, bør være et naturlig prosjekt for deres firma a-ha Network å organisere.

— Vi har også vært involvert i en idé om å starte et slags energiforum for norske artister, sier han. – Da jeg brakk armen min og tilbragte mye tid på et idrettssenter fant jeg ut hvor mange sterke krefter som tar hånd om idrettsutøveres skader. Som a-ha besitter vi så mye kunnskap som kan komme andre til gode også. Vi har jo gått endel runder med plateselskaper og management gjennom karrieren vår. Det kommer så mye spennende musikk fra Norge, men mye av kompetansen lekkes ut av landet, sier han og legger til: – Vår egen suksess gav ingenting tilbake til Norge.

Men eventuelt nye prosjekter må pent vente til bandet er ferdig med sin lange turné.

Neste uke (fra mandag 24. juni) tilbringes i England (med konsert i Royal Albert Hall, London den 25.6) og Russland (konserter i Moskva og Minsk.) Senere, i august, følger konserter i de brasilianske byene Sao Paulo, Rio de Janeiro og Barretos.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev