Delaware live i Berlin, 2005

Vestnorsk ørkenrock og Drammens-emo begeistret Berlin

Delaware og Tuco’s Lounge gjorde begge sterke konserter i Berlin på PopKomms andre dag, mener Tomas Lauvland-Pettersen. Tuco’s Lounge var en av Musikkoperatørenes hovedsatsninger på Popkomm, og skal alt ha vakt interessen til store festivaler og bransje-treff som Eurosonic, Spot og South By Southwest. Stor dårligere går det ikke for Delaware, som i løpet av noen hektiske dager i Berlin bl.a. spikret en publishingavtale som gjør at bandets musikk blir eksponert i ikke mindre enn tre Hollywood-filmer til neste år.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Tomas Lauvland Pettersen

Popkomms andre dag er tradisjonelt den mest hektiske dagen med stor aktivitet på messeområdet og en lang rekke konserter på kveldstid.

Torsdagen var i høyeste grad begivenhetsrik – med sterke konserter fra Delaware og Tuco’s Lounge. og kontraktsigeringer på den norske standen.

Delaware-hype

Drammensbandet Delaware har allerede bygd opp et publikum i Tyskland. Bandets debutalbum ”…and everything reminds me” ble gitt ut av Sony på det tyske markedet i 2003, og bandet har fulgt opp dette med flere turneer her.

Delaware har nå brutt med Sony og gir ut oppfølgeren ”Lost in the beauty of innocence” i januar/februar på det uavhengige tyske plateselskapet StrangeWays. Interessen for bandet er sterk økende og Tom Skjølingstad fra Point2Point Management er travelt opptatt med å planlegge Delawares utenlandsaktiviteter det kommende året.

Allerede kan Skjølingstad fortelle om konkrete resultater:

— I dag har vi spikret en publishingavtale som gjør at Delawares musikk blir eksponert i ikke mindre enn tre Hollywood-filmer til neste år!

Hvilke filmer det er snakk om er ennå ikke klart, men bandets tyske publisher AMV opplever stor interesse for Drammensbandets låter. Skjølingstad jobber også med å sette opp en lengre Tysklandsturne for bandet.

Selv om gårsdagens Delaware-showcase begynte relativt tidlig på kvelden var det langt fra glissent på festivalsenteret Kulturbräuerei. Her var det tydelig at en viss Delaware-hype var i gang for her var det en sterk konsentrasjon av bransje og mediafolk. Det var da også et meget overbevisende band som spilte seg gjennom et sett som bestod av et knippe nye og sterke låter fra det kommende albumet.

Vokalist Richard Holmsens karakteristiske klare og vakre stemme bryter effektivt gjennom gitarveggen med melodilinjer som huskes godt i ettertid. Når den flotte «Always» kommer som en forløsning på slutten av settet er stemningen på klubben virkelig god. Når middels interessante band som Keane og Mew har klart å nå så lang,t kan man spørre seg hvor langt Delaware kan nå med sitt låtmateriale – som er minst like bra.

Vestnorsk ørkenrock

Tuco’s Lounge har vært meget aktive på norske konsertscener det siste året. Ørkenrockerne har også gitt ut to vel mottatte EPer og albumdebuterte med den kritikerroste ”Wide Load” tidligere i år. Stine Farstad fra salgs- og distribusjonsselskapet Musikkoperatørene har Tuco’s Lounge som en av sine hovedsatsninger på Popkomm, og i følge Farstad er interessen for bandet sterkt økende.

— Det er allerede mye buzz rundt bandet. Tuco’s Lounge har blitt plukket ut som ett av få band som er med på den offisielle Popkomm-sampleren som sendes ut i et stort opplag gjennom magasinet Tip. Festivaler som Eurosonic, Spot og South By Southwest har også uttrykt interesse for bandet. Vi jobber også med å få på plass booking i Tyskland, USA, England og Be-Ne-Lux landene pluss distribusjon i de samme territoriene.”

At Tuco’s Lounge har spilt mye siden by:Larm var tydelig i går. Bandets konserter på by:Larm var for all del bra saker men gårsdagens showcase var i en annen klasse. Med en selvsikker mine serverer Tuco’s en dose solsvidd ørkenrock á la Sixteen Horsepower, Calexico, Whiskeytown eller Giant Sand.

Selv om man befinner seg i Tysklands hovedstad og bandet har sin opprinnelse på Vestlandskysten klarer Tuco’s å hensette publikum til grensa mellom USA og Mexico med låter som Mexican Standoff og Sheriff. Ikke alle band ville klart dette med verdigheten i behold, men Tuco’s Lounge har både selvsikkerheten og integriteten som trengs for å hevde seg innenfor denne vanskelige sjangeren.

Vokalist Bjørn Sturle Hillestad er både autoritær og energisk og leverer vokalprestasjoner med en imponerende kraft. Publikums respons var det heller ikke noe å utsette på – Tuco’s Lounge klarte å engasjere publikum i langt større grad enn de andre finske, danske og portugisiske bandene som spilte før og etter ørkenrockerne. Gjentar Tuco’s Lounge torsdagens prestasjon på en eventuell showcase på Eurosonic eller South by Southwest, burde den internasjonale karrieren være godt i gang.

I dag er Popkomms siste dag – med hektisk innspurt på messeområdet og en lang rekke konserter på kveldstid. De norske artistene som skal i ilden fredag kveld er WE, Criterion, Kari Kleiv og The Jessica Fletchers.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev