Furia

Vellykket norsk åpning

I det solen gikk ned på den franske riviera i går, våknet den norske musikken til liv. I sju timer var Norge i fokus under tittelen Norway Now; og artister som Bugge Wesseltoft, Briskeby og Big Bang høstet alle lovord fra internasjonal musikkbransje og presse etter endte konserter. Kronprins Haakon besøkte de forskjellige konsertscenene flittig og lot seg spesielt imponere av de usignerte jentene i Furia. Så imponert ble Kronprinsen at han på stedet inviterte vokalist Stine til den offisielle mottakelsen i ettermiddag. Men klubbkvelden senere utpå natten ble dårlig besøkt.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Med store plakater og skilt over hele festivalomraadet er Norge godt representert under årets Midem. Og det økte fokuset på norsk musikk tror statssekretær Helle Hammer fra Næringedepartementet også vil ha en positiv effekt på norsk næringsliv. – Musikk er med aa skape globale nettverk som er viktig også sett fra et næringsperspektiv, sa hun paa gaarsdagens pressekonferanse der også Kronprinsen og utvalgte artister deltok.

— Det som gjør norsk musikk annerledes er at vi spiller musikk fordi vi må, ikke fordi vi har lyst til å stå fremst i rampelyset. Norge er så lite og ligger så langt vekk fra det europeiske pop-sirkuset. Dette gjør at vi fortsatt har litt av apemannen i oss, sa Øystein Greni fra Big Bang som senere på kvelden imponerte garvede bransjefolk med sin spilleglede.

Bugge Wesseltoft, Briskeby og Furia leverte også gode konsertopplevelser på den skarve halvtimen de hver var blitt tildelt, og Kronprins Hakon var også tilstede på de fleste konsetrene. Spesielt lot han seg imponere av Bergensjentene i Furia som siden de slo igjennom på by:Larm har brukt mesteparten av tiden sin på å turnere. Etter konserten slo Kronprinsen av en prat med vokalist Stine og benyttet samtidig anledningen til å invitere henne med paa ambassador Rolf Trolles offisielle mottakelse i dag.

Men selv om de norske bandene som holdt konserter i festivalpaleet på kvelden fikk valuta for innsatsen, gikk det ikke like bra med Illumination, Bjørn Torske og Mikal Telle & Annie. Der de norske konsertene tidligere på kvelden var godt besøkt, var det elektroniske nachspielet preget av en glissen sal. En bortgjemt scene med adgang kun for spesielt inviterte hindret liveshowene i å bli den opplevelsen det definitivt kunne ha blitt. For både Mikal Telle & Annie og Bjorn Torske leverte solide dj-sett i det eksklusive hotellet Martinez. En åpning for uinvitert publikum hadde gitt den norske klubbmusikken den presentasjonen den fortjener, slik pop-, rock- og jazz-scenen fikk tidligere på kvelden.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.