Claes Olsen og Christian Østlie, Øyafestivalen

Utsolgt Øyafestival

– Festivalen så langt har vært veldig vellykket, og så langt ser været veldig bra ut, forteller en entusiastisk pressesjef for Øyafestivalen Christian Borger Østlie til Ballade. Han kan glede seg over utsolgte hus og stor publikumsinteresse. Østlie forteller også om fornøyde lokalarrangører og publikummere og masse flotte konsertopplevelser på festivalen så langt.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

— Det var fullt på alle klubbene i går og konsertarrangementet på Betong med Madrugada med flere på onsdag var også utsolgt, samtidig som vi nå selger de siste billettene i dette øyeblikket. Med andre ord kan man allerede nå slå fast at årets arrangement trygger festivalens fremtid, forteller presseansvarlig for Øyafestivalen Christian Borger Østlie til Ballade.

Alt håp om å få seg en festivalbillett er imidlertid ikke ute helt ennå. I likhet med i dag, vil det også i morgen bli lagt ut noe billetter ved inngangen ved arrangementsstart som folk kan få kjøpt.

— Man kan fremdeles prøve seg ved inngangen vi har fremdeles noen få billetter i gjen som vi holder på å selge nå. Vi merker at pågangen er enormt stor, og det kommer til å bli utsolgt. På samme måte er det mulig at det blir lagt ut noen billetter i morgen, forteller styremedlem Stein Arne Blomseth i døren.

— Det eneste vi har hatt ennå er klubbdagen i går og Øya kick-offwet på Betong (med Madrugada, Serenah Manesh og Ai Phoenix). Det har gått veldig bra. Det var fullsatt begge dagene alle steder. Vi har merket en enorm interesse fra publikum for å få med seg de arrangementene.

So What slapp inn de siste gjestene klokken 22.30 i går kveld i forbindelse med sin konsert med poptalentene i Elvin Friendly, støyprosjektet Single Unit og det japanske morobandet Ex-Girl , mens det på Last Train ble utsolgt i løpet av femten minutter før konserten med det snart plateaktuelle norske powerpopbandet American Suitcase og svenskene i Division of Laura Lee og Sparks of Seven var utsolgt. På Cafe Monoble det tatt billetter fra 19.30, og allerede 20.50 ble det fullt. På Parkteateret ble lokalet fullt bra opp, men aldri helt fullt. I skrivende øyeblikk har vi ikke kunnet få noen rapporter derfra.

— Det er optimalt å ha et publikum som er så klare for å få med ny bra musikk. Artistene gjorde det også veldig bra på sin side. Vi hadde imponerende debutanter og gode artister.

Tro det eller ei , men det blir faktisk også litt tid til musikkopplevelser for ivrige festivalarrangører.

— Jeg har sett Øya kickstarten onsdag og i går var jeg på So What, og har fått høre veldig mye bra musikk. Spesielt imponerte Serenah Manesh. De viste seg som en veldig lovende debutant. Jeg er overbevist om at vi vil få høre mer fra dem. Også Elvin Friendly imponerte og Single Unit gjorde sin greie bra, samtidig som Ex-Girl var utrolig bra. Jeg har også hørt fra de andre stedene at både de norske bandene og de utenlandske gjester har holdt høy kvalitet, oppsummerer Østlie.

— Division of Laura Lee var veldig bra. De har jeg også sett et par ganger før og synes er et virkelig bra band, men synes gårdagens konsert skilte seg positivt ut. Jeg synest også Sparks of Seven var bra, American Suitcase fikk jeg dessverre ikke sett.

— Jeg er veldig fornøyd med det vi fikk høre på Mono i går. Tanken var å ha tre band som gjenspeiler litt av det som spiller her til vanlig. Muzzelwhite synest jeg gjorde sin beste konsert noensinne, og bandet virket enige når jeg snakket med dem i etterkant. Når det gjelder Brimstone fikk jeg ikke med meg så mye. Helldorado er et utrolig lovende band. De spiller så vanvittig tøfft. Låtene deres har bra arrangementer og vokalist har en egen stil. Musikalsk blander de Sixteen Horsepower med slemme shadowsriff britene aldri selv hadde tørt å spile, og i trommingen hører jeg mye sigøynermusikk spilt med punkattityde. Jeg synes bandet kommer seg stadig vekk. dette er tredje gangen jeg hører dem. Personlig synes jeg de har litt å gå på med en fellesattityde utad, synes Arnt Olaf andersen, styremedlem i Øyafestivalen og Monoansatt.

De gode publikumstallene på Øyafestivalen og den paralelt pågående Oslo jazzfestival vitner om økende musikkinteresse , mener Øyafestivalen.

— Det er fantastisk at det er så stor interesse for disse konsertene. Vi hadde et samlet besøk på over 2000 bare på disse konsertene, samtidig som det også har vært Oslo jazzfestival samtidig. Dette synes jeg er fantastisk og vitner om stor musikkinteresse, hevder Østlie.

Gode artister og en mer allsidig bransje får sammen med musikkjournalsitene honnør fra Østlie for at det har blitt slik.

— Den økte musikkinteressen følger av at det er mye interessant som rører seg i musiklivet for tiden, og ikke minst mye bra norsk musikk om dagen. Dette fører med seg en økt bevissthet rundt begrepet kvalitetsmusikk, og en større og mer mangfoldig bransje. Musikkjournalister viser også en stadig økende interesse for musikk. Gledelig nok gjelder dette også musikk som befinner seg utenfor allfartsvei.

Pressesjefen er jevnt over fornøyd med festivalprogrammet og ønsker ikke å dra frem noen personlige favoritter.

— Jeg oppfordrer folk til å møte opp tidlig å få med seg mest mulig av det som hender her disse dagene. Vi har en like klar tanke med hva som spiller tidlig som sent på dagen under festivalen. Det er nok riktig at det er større band senere, men det betyr ikke at disse er bedre av den grunn. Kom tidlig og få med deg alt. Her er mye som gleder meg skikkelig til å se, avslutter Østlie.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.