Stein Andreasen, NRF

Uavhengig avhengighet

De store plateselskapene er iferd med å falle av lasset, heveder Stein Andreassen i NRF. De små etikettene representerer anarki, uavhengighet, sunne nettverk og uante muligheter. Nå knytter syv små spydspisser gjensidige vennskapsbånd. Med felles hjemmeside fremstår de som ett vinnende og smilende vesen mot resten av verden. Startskuddet for et spennende samarbeid går på Blå, med stor festival 20-22. juni.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Stein Andreassen, for plus47

Plus47 er en nykomling av en hjemmeside, som markeres med en elektronisk basert festival på Blå og Fabrikken tjuende til tjueandre juni. Bakom ligger en klar tanke om å gasse på litt for de små etikettene på området, for sammen å bli synligere uten å miste noe som helst av kontroll og muligheter.

Mange bekker små
Anarkiet er den mest sannsynlige vinneren av fremtidens musikkdistribusjon. De store selskapene er allerede i ferd med å falle av lasset, og de små, uavhengige etikettene har mulighetene og fremtiden i seg. Med sine egne nettverk, bygget opp nedenfra og fra plate til plate, står noen av disse sterkere enn noen gang. Hva skjer så om flere av disse også begynner å samarbeide? Hva kan man få ut av dette?

Kvalitet på topp
Slike tanker har noen norske aktører lekt med en stund. Et første steg er å prøve å samkjøre en informasjonskanal, en hjemmeside som er klar, ryddig og først ute med info fra norsk elektronika. Vi snakker da om www.plus47.com, den nye siden for sju mindre labler. Slik vil man også bygge opp et større publikumsgrunnlag for de samarbeidende og styrke interessen for elektronika generelt. All oppmerksomheten fra utenlandske medier den siste tiden viser at kvaliteten er så god at det bare er å knekke til. Utlandet snakker faktisk høyt om norsk elektronika, og de får værsågod ringe også! Dial +47.

Snill business
De inkluderte etikettene er alle bygget opp over tid, med ydmykhet og kjærlighet til artistene. Dette er idealer som blir stadig viktigere å ta vare på. Det genuine har en tendens til å forsvinne når det kommer til business, og derfor blir det viktig å beholde disse små, sterke cellene, som ingen kan røre. Ydmykheten i miljøet har gjort at man fortsatt kan ta et felles løft, som Tellès Dugnad i Bergen i vinter, som nå fremstår i en noe utvidet variant med Plus47 i Oslo. At ingen er høye på pæra, at man har stor glede av hverandres musikk og nettverk, har gitt denne muligheten til gjensidig backing og branding. Slik er dette også en øvelse i lojalitet, en lojalitet som virkelig kan foredles og gjøre den norske elektronikaen til både noe ekstraordinært og stabilt.

Unorsk?
Festivalen på Blå vil feire Norge på sitt litt særegne vis. Så unorsk som samarbeid blant plateselskaper kan være, så unorsk som ydmykhet med kunstnerisk kvalitetsstempel kan være, så norsk vil Plus47 være. Festivalen er et samarbeid mellom Blå og www.plus47.com , og er støttet av Norsk kulturråd, UD og Hansa Bryggerier.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev