Slowpho 2002

– Tyskland og resten av verden vil ha norske artister

Flere norske artister enn noensinne deltar i år på den internasjonale musikkmessen POPkomm i Köln. Hele tretten norske artister og band er invitert av POPkomm: Thomas Dybdahl, Xploding Plastix, Salvatore, Lorraine, Sternklang, Ricochets, Slowpho, Frost, St. Thomas, x.lover, Helldorado, Wonderfools og Silver. Arrangementet starter torsdag 14. august, og rundt femti representanter fra norsk musikkbransje tar også veien til hjertet av Europa.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Av Knut Steen

— Dette er oppsiktsvekkende med tanke på at POPkomm i år totalt sett reduserer antall artister, sier Inger Dirdal, som er daglig leder i Music Export Norway. MEN mener dette er en bekreftelse på at norsk musikk holder høy kvalitet. og at det samtidig er et klart uttrykk for at norske selskaper er blitt dyktigere til å synliggjøre de norske artistene internasjonalt. POPKOMM. anses som en av de viktigste møteplassene for internasjonal musikkindustri.

— Å spille på POPkomm har stor betydning for hver enkelt artist. Her får de en enestående mulighet til å vise seg fram for hele verdens musikkbransje. I tillegg er det all grunn til å tro at den sterke representasjon fra Norge bidrar til at internasjonale aktører fatter en større interesse for norsk musikk generelt. Sett i et mer langsiktig perspektiv, er dette svært viktig for utviklingen av norsk musikkeksport, uttaler Music Export Norway midt i den travel forberedelsene før avreise.

POPkomm 2003 arrangeres 14.- 16. august. Dette er for øvrig det 15. og siste året messen er i Köln, for neste år flyttes den til Berlin. I tillegg til de norske artistene, vil ca. 50 representanter fra norske musikkrelaterte bedrifter være til stede på messen. Blant disse er Bjørk Audio, Black Balloon Records, Bpop, Bullet Proof Music,
by:Larm / Alarm, Checkpoint Charlie Audio Productions (CCAP), Curling Legs, daWorks Records, dBut Records, Grappa Musikkforlag, Hacate Entertainment Group, KKV – Kirkelig Kulturverksted,Little Label. MBS Music Brokers Scandinavia, Mitell, MTG Record Company, Music Export Norway, Musikkinformasjonssenteret, Musikkoperatørene, Next To
Artist management and event production, Norges Nettet, Ole A. Hagen Management, Osito Records, Perfect Pop Records, Racing Junior, Rec90, Tuba Records og Voices Music & Entertainment.

Det er Music Export Norway som koordinerer den norske deltakelsen på POPkomm. Music Export Norway er et service- og kompetansesenter for eksportører av norske musikkprodukter, og følgende organisasjoner står bak: FONO-Foreningen Norske Plateselskap, IFPI Norge, NOPA-Forening for norske komponister og tekstforfattere, GRAMART – Grammofonartistenes Forening, Musikkinformasjonssenteret og MFO – Musikernes Fellesforbund. Mer bakgrunnsstoff finner du på MICs engelskspråklige sider, og Ballade håper også å komme tilbake med rapporter underveis.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.