Turboneger 2

Turbonegro gjenoppstår

Slik Ballade kunne avsløre alt i mai, har det en tid vært samtaler på gang mellom Turbonegro og svenske Burning Heart Records. Nå er det klart at Turbnonegro signerer ny kontrakt med den internasjonale punk-labelen. – Vi er veldig fornøyde over å ha skrevet kontrakt med Burning Heart, og valgte dem fremfor de bedritne multinasjonale plateselskapene som prøvde å signe oss, sier bassist Happy-Tom i kjent stil.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

I sommer la Turboneger ut på sin Res-Erection-turne, der de spilte for nye og gamle tilhengere på festivalene Quart, Hultsfred og Bizarre i Köln. Disse tre konsertene fortonte seg som en nærmest sammenhengende triumfferd for de norske death-punkerne, som nå kroner tilbakekomsten med å inngå ny platekontrakt med svenske Burning Heart Records. Bandet ble i tråd med sin egen legende oppløst på venterommet på en psykiatrisk klinikk i Milano i 1998.

Oppmuntret av den store interessen, som førte til at bandet solgte merchandise for 400 000 kroner bare på Quart-festivalen, har Happy-Tom & co. nå inngått avtale med Burning Heart. Bandet vil gå i studio denne høsten, mens albumet etter planen skal slippes på verdensbasis våren 2003.

– Jeg er ekstremt stolt over å ha Turbonegro i stallen, sier A&R-sjef Peter Ahlqvist i en kommentar. – Jeg mener at «Apocalypse Dudes» er en av de viktigste platene som kom ut på 90-tallet. At de nå har bestemt seg for på komme sammen igjen, er glimrende nytt.

Ballade kunne alt i mai skrive at det foregikk forhandlinger mellom Turboneger og Burning Hearts, samtidig som også en rekke andre interessenter var på banen.

— Det er riktig at vi har vært i samtaler med flere forskjellige plateselskaper om en eventuell utgivelse. Burning Heart er blant dem, bekreftet Happy-Tom, aka Thomas Seltzer, overfor Ballade. – Det er spennende dette at så mange plateselskap viser interesse for oss og vår musikk. Det er imidlertid feilaktig at vi allerede skal ha signert en kontrakt. Jeg vet ennå ikke om vi gidder å slippe mer Turbonegro-materiale. Det er jo også viktig at vi får til noe som er veldig bra.

I dag kommenterer Seltzer nyheten på følgende vis: — Vi er veldig fornøyde over å ha skrevet kontrakt med Burning Heart, og valgte dem fremfor de bedritne multinasjonale plateselskapene som prøvde å signe oss. Han oppgir plateselskapets «general good looks» og «langvarige engasjement for den skandinaviske undergrunnsmusikken» som ytterligere grunner til at valget nå falt på svenskene, som fra før av har navn som The Hives, The (International) Noise Conspiracy og Millencolin i stallen. I Europa og i USA vil Turbonger dermed distribueres gjennom verdens største punknettverk – Epitaph.

Turbonger bestod under sommerens konserter av Hank Von Helvete, Thomas Seltzer alias Happy Tom, Rune Grønn alias Rune Rebellion, Christer Engen alias Chris Summers, Pål Pot Pamparius og Knut Schreiner. Det er ventet at det er den samme besetningen som nå skal prøve å følge opp klassikere som «Apocalypse Dudes», «Ass Cobra», «Never is Forever og «Hot Cars and Spent Contraceptives».

— Det har alltid vært en ukontrollerbar mørk drivkraft i dette bandet, sier gitarist Rune Rebellion. – Sånn sett var det vel uungåelig at det ble et nytt album.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.