Perfect Pop

Ti år med perfekt pop

Perfect Pop Records fyller 10 år i år og feirer begivenheten med utgivelsen av en samle-CD under et bursdagsselskap på den nye Osloklubben Mono. Det uavhengige selskapet har rundt førti utgivelser bak seg, og vil nå også stå bak en månedlig klubbaften i samarbeid med to andre selskaper.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ideen om Perfect Pop ble unnfanget av to av musikerne i Time Lodgers over noen halvvlitere på Last Train i 1991. Selskapet har i stort sett satset på å knytte til seg lokale band fra Oslo og omegn, og har ofte opplevd at artistene har kommet til dem. I tillegg har det også blitt en del utgivelser med kultband fra bl.a. USA, Canada og Tyskland. Blant selskapets mest kjente norske artister gjennom årene finner vi The Tables, King Midas, Time Lodgers, Astroburger, The Time Lodgers og The Loch Ness Mouse. På scenen på Mono lørdag 12. mai stiller de sistnevnte, pluss de nyere gruppene The Ethnobabes og Nutrition Facts.

— Perfect Pop lå ganske brakk noen år, men har tatt seg ganske kraftig opp i det siste, forteller altmuligmann Tom Stian Korsmo, som bl.a. er manager for The Tables. – Vi får en god del bestillinger via nettet fra USA og Japan, og The Loch Ness Mouse skal gi ut sin neste plate i USA til høsten.

Korsmo forteller at det for tiden er så god interesse rundt selskapet at man snart går i gang med egne klubbkvelder på Mono. Disse kveldene skal få navnet PopLove, og er et samarbeid mellom de norske undergrunnslabelene That’s Perfect Wonderball, Perfect Pop og Two Zero Records i Trondheim.

— Det blir et forum der vi presenterer band fra de tre selskapene, pluss forskjellige DJ’er.

Jubleums-CDen har fått tittelen «Bestrummed! – Perfect Pop 1995-2001», og består av 19 låter fra 14 artister (inkludert et par uutgitte låter), og skummer fløten av de siste seks åras aktiviteter. Perfect Pop har i alle år vært en idealistisk og uavhengig label – uten verken fast anatte eller pengestøtte av noe slag.

Som en ekstra godbit ved inngangen lørdag, og for å understreke at det er moro og idealisme dette dreier seg som, vil alle betalende få en vinyl-EP gratis, bestående av fem tidligere uutgitte fem låter med ulike Perfect Pop-konstellasjoner. Denne 7-tommeren er presset i 200 eks og blir bare å få tak i under dette bursdagsselskapet.

Denne artikkelen er også å lese i det nyeste nummeret av FaroJournalen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.