Jan Erik Haglund, Anders Odden (Foto: MFO)

«The real shit» – sannheten om musikkbransjen

MFO og Cafe Mono har gleden av å presentere de de kaller «to av Norges mest kunnskapsrike personer innen populærmusikkbransjen», Anders Odden og Jan Erik Haglund. Torsdag 21. april klokka 18.30 (presis!) vil de ta deg med på en gratis og informativ reise gjennom «The real shit», eller «Alt du ikke er blitt fortalt om musikkbransjen i Norge». På søndag feirer for øvrig Cafe Mono fire år – med en forholdsvis eksklusiv konsert.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

Seminaret retter seg i første rekke mot musikere/artister, men også aktører som jobber profesjonelt overfor utøvere vil i følge Musikernes Fellesorganisasjon ha betydelig nytte av å delta.

— I løpet av et par små timer vil du få vite saker og ting om musikkbransjens mekanismer som ikke er tilgjengelig i bøker, aviser eller på nettet, og som du ellers ville brukt lang tid (eller dyrekjøpte erfaringer) på å finne ut på egen hånd, heter det i forhåndsomtalen.

Det blir også anledning til å stille spørsmål – og å kjøpe en forfriskning underveis. Adressen er Pløens gate 4 ved Youngstorget.

Fra Berger til Berzerk

Jan Erik Haglund har tidligere vært daglig leder i GramArt og styremedlem i vederlagsbyrået Gramo. Han var leder for juridisk avdeling i Rockens Interesseorganisasjon og hadde samme jobb i GramArt etter at de to organisasjonene slo seg sammen på 1990-tallet.

I dag er Haglund daglig leder for Unit Management, som blant andre er managere for Morten Abel, Bertine Zetlitz, Silje Nergård, Rein Aleksander, Briskeby, Margaret Berger og Marit Larsen.

Anders Odden har mangeårig bakgrunn som ansatt i GramArt, Rockens Interesseorganisasjon og TONO. Han er også kjent som musiker i band som Cadaver, Magenta og Satyricon. Han er i dag konsulent i MFO, og spiller i Apoptygma Berzerk.

I sin tid i GramArt har de to jobbet med en rekke sentrale artister, med særlig vekt på rettigheter i forbindelse med plateinnspillinger.

End of Loop feirer Mono

Vi tar også med at Cafe Mono fyller fire år i disse dager – en begivenhet som bl.a. vil bli markert med en konsert med End of Loop førstkommende søndag, 24. april.

End of Loop er Kristiansand, og innebærer at det halvt legendariske Munch på et vis gjenoppstår fra asken – i en annen form, men etter sigende med mye av den opprinnelige magien intakt. Bandet sier selv at konserten på Cafe Mono er deres «hyllest til miljøet på Mono, folkene som jobber der, og stamgjestene».

Dørene åpner klokken 21, og konserten vil begynne presis klokken 22. Et begrenset antall billetter vil bli lagt ut for salg i baren.

End of Loop omtaler – under overskriften «New Norwegian Noise» – musikken sin som «et sted i tomrommet mellom jazz og metal». På deres egne, foreløpig nokså kryptiske hjemmesider kan man lese «The energy? The same, but different: Older. Cunning. But back. Old bodies painfully remember, and try to escape. That old Demon, or Muse (or what ever), definitely has a plan. Whether it’s one we’ll enjoy or not, is too early to tell.»

Hjemmesidene til End of Loop, der du også kan høre ett eksempel på den nye musikken, finner du her. Mer om Cafe Mono og programmet videre er å lese på denne hjemmesiden.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev