Mikal Telle i 2002 (Foto: Tellé records)

Tellè samleplate lagt ut ulovlig på nett av TONO?

Tellé Records reagerer sterkt på at musikkonline.no legger ut Tellé-musikk til gratis nedlasting, mens de selv ble avkrevet vederlag for det samme tidligere i år. – Tellè støtter ikke Phonofiles nettside, da vi synes musikken som legges ut er for dyr og i for dårlig format. TONO / Phonofile har dermed tatt vår musikk, uten vår tillatelse, for å markedsføre seg selv, skriver Mikal telle og Tonje Kaada i dette innlegget. De mener det er «underlig at TONO kan unngå det samme regelverket som vi må forholde oss til».

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Av Mikal Telle og Tonje Kaada, Tellé Records

I mars i år ønsket Tellè å legge sin musikk ut for gratis nedlasting på nettet. Vi hadde inngått avtale med våre artister om at vi ikke skulle betale vederlag. Dette reagerte TONO straks på, og vi ble tvunget til å fjerne den gratis musikken umiddelbart. TONOs argument var at artistene hadde en forvaltningsavtale med dem, og at den ikke kunne settes til side av artist og plateselskap.

I forbindelse med TONOs 75 års jubileum har TONO lagt ut gratis musikk fornedlasting på musikkonline.no (Phonofile). Her kan man bl.a finne Tellès samleplate. Tellè har aldri meldt seg inn i Phonofile, og har ikke godkjent at samleplaten skal legges ut for gratis nedlasting. Tellè støtter ikke Phonofiles nettside, da vi synes musikken som legges ut er for dyr og i for dårlig format. TONO / Phonofile har dermed tatt vår musikk, uten vår tillatelse, for å markedsføre seg selv.

Da vi ringte TONO for å høre om vi som plateselskap og våre artister får de vederlag vi i følge norsk forvaltningsrett har krav på fikk vi i svar at «Nei, dette er en gave fra norske artister og plateselskaper på den ene siden, og TONO og Phonofile på den andre siden til det norske folk.»

Tellè har ikke noe i mot å gi gratis musikk på nettet til det norske folk, men vi vil gjerne gjøre det gjennom våre egne kanaler og på våre premisser.

Vi synes også det er underlig at TONO kan unngå det samme regelverket som vi må forholde oss til.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev