Bertine Zetlitz

Støtteerklæringer fra nettbrukere

Det har de siste dagene kommet inn en del støtteerklæringer fra nettbrukere på sidene til Geir Nordby. Nordby står bak fansidene Bertine.com, som ligger i en copyright-feide med EMI Norsk A/S. Flere av de mer opportunistiske surferne spør om det finnes noen mulighet for å laste ned hele det nye albumet via Napster, og deretter sende pengene for det rett til Bertine Zetlitz – fordi man ikke ønsker å støtte plateselskapet økonomisk. Samtidig relanserer managementet til Zetlitz de offisielle Bertine-sidene i dag.

Kalender

Ensemble KammerKlang med Elin Gripstrand i Nøtterøy kirke

14/04/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Ragatid: Shantala Subramanyam Trio

14/04/2024 Kl. 16:30

Oslo

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

En av dem som har lagt igjen en hilsen i gjesteboken til Bertine.com, går under navnet Karole og skriver bl.a. følgende:

”En venn fortalte meg om Bertine og dette nettstedet for en stund siden. Da jeg endelig fikk avlagt et besøk, oppdaget jeg at siden var borte. Jeg skulle ønske det var noen lydspor her, men jeg liker i hvert fall ”Wankers And Diamonds”. Siden EMI oppfører seg så toskete, får jeg heller laste ned CDen fra nettet og ikke kjøpe den. Er det noen direkte måte jeg kan vise at jeg verdsetter det hun gjør på, slik at Bertine selv får pengene isteden for EMI? Siden EMI åpenbart verken ønsker at jeg skal finne ut mer om henne, eller at jeg skal få høre eksempler på musikken hennes, ser jeg heller ingen grunn til at jeg skal gi dem mine penger. Men for samvittighetens skyld vil jeg gjerne gjøre opp for meg.”

Det ligger flere lignende støtteerklæringer på de nå så amputerte nettsidene. Innleggene har kommet fra både norske og utenlandske surfere, som ikke legger fingerne i mellom i sitt syn på EMI.

”Gribbene i plateselskapene”
Her følger et utdrag av noen av dem :

”Dette er bare helt utrolig. Den beste Bertine-siten på nettet, og så ønsker plateselskapet å stenge den. Dette er hinsides en hver sunn fornuft….” (James Valentine)

” Hei, Geir! Synd at EMI er så tette at de stenger sida di. Den var knallbra! Skulle ønske verden greide seg uten gribbene i plateselskapene, men så heldige er vi altså ikke…” (Stian)

” Dette er bare for trist. Jeg lager også en fanside, for en annen EMI-artist, men det bør jeg vel ikke si høyt: EMI ville vel bare prøve å stenge min side også… Da jeg jobbet som musikkansvarlig på en lokal radiostasjon her i Norge, hadde jeg kontakt med EMI hver eneste uke. Jeg har aldri støtt på så sure folk som de ansatte hos dem… Jeg er ikke overrasket over det som har skjedd: Det er helt typisk EMI… Bare synd at de jobber med så bra artister.” (Kolbein)

”Er disse folka for real?! Fra ”nerd til nerd”? Jeg er målløs. Jeg lurer på om Bertine har en mailadresse der jeg kan kontakte henne. Kanskje jeg bare skulle laste ned det nye albumet via Napster isteden for å kjøpe det…” (Flashboy).

Bertine.net relanseres i dag
En som antagelig befinner seg mellom barken og veden i denne saken, er Bertine Zetlitz´ manager Eivind Brydøy. Han har også meldt seg på i diskusjonen på Bertine.com, og utdyper standpunktet som han inntok overfor Ballade.no på torsdag.

”Jeg vil gjerne komme med noen kommentarer som Bertines manager. Jeg er ikke glad for at sidene er lagt ned, siden både artisten og vi i managementet setter pris fans som tar initiativ til web-sider. Men EMI er i sin fulle rett til å beskytte sanger som sorterer under deres copyright. Krenkelse av copyright er galt. Uten betaling kan ikke artistene overleve, noe som igjen fører til at det ikke vil bli noen nye låter å høre på.”

Brydøy anbefaler ellers alle fans av Bertine å gå inn på hennes offisielle nettsider, Bertine.net, som relanseres i anledning plateslippet i dag. Han legger til at nettstedet ikke eies av EMI. Bertine.net har ikke vært oppdatert på svært lang tid, men lover en stor ansiktsløftning fra klokken halvto. Sidene til Bertine.net finner du ved å følge denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.