St. Thomas 2 (foto: Øyvind Holen)

St. Thomas invaderer Europa

St. Thomas skal nå erobre Europa gjennom det prestisjetunge plateselskapet City Slang, hjem til artister som Lambchop, Boss Hog og Calexico. – En revansj i forhold til alle som baksnakker, mener Thomas selv.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Mandag skrev plateselskapet Racing Junior og artisten St. Thomas under en avtale om Europa-distribusjon med det tyske plateselskapet City Slang. St. Thomas blir en av selskapets hovedsatsinger neste år, og han er den første skandinaviske artisten som har skrevet avtale med selskapet.

— Jeg hørte St. Thomas’ første album for rundt et år siden, og ble ganske imponert. Her er en kar som har noe på gang, tenkte jeg, forteller City Slang-boss Christof Ellinghaus til Ballade.

City Slang har tidligere vært europeisk hjem for band som Built To Spill, Tortoise, Hole, Sebadoh og Yo La Tengo – på lisens fra deres amerikanske selskap. I dag er Lambchop, Calexico og Boss Hog noen av de sterkeste navnene.

— Nylig fikk jeg hans andre album fra Racing Junior og denne gangen var det kjærlighet fra første lytt. Selv om det starter veldig Neil Young-aktig utvikler Thomas raskt en egen identitet i løpet av albumet. Sangene hans er fantastiske, atmosfæren er unik og intens og det låter ganske enkelt oppriktig og helhjertet. Det er noe så enkelt som musikk med høy kvalitet, mener Ellinghaus.

City Slang sorterer i dag under Virgin-systemet i store deler av Europa, det vil si at St. Thomas slippes gjennom de samme kanalene som Kings of Convenience, Röyksopp og Madrugada flere steder. Dessuten har City Slang eget kontor blant annet i Storbritannia. Selskapet «The Cornerman EP» i oktober, fulgt av en omfattende europaturné. Albumet «I’m Coming Home» slippes siste uka i januar. I Norge og Sverige er det fortsatt Universal Records som står for distribusjon av St. Thomas.

— Målet er å få St. Thomas ut til så mange mennesker som mulig – folk som bryr seg om god musikk og sang, og sanger skrevet fra hjertet.

— Kjenner du til annen norsk musikk?

— Ikke så mye, må jeg innrømme. Jeg kjenner til Kings Of Convenience, Ai Phoenix og Motorpsycho. Ellers er det en rekke death metal-band oppe hos dere, eller hva? spør Ellinghaus.

I Racing Junior-campen smeller champagnekorkene i taket, og helgenen personlig, Thomas Hansen, ser på dette som en revansj mot alle tvilere og skeptikere.

— Det er viktig at mange får vite om dette. For meg blir det som en revansj i forhold til folk som ikke har hatt tro på dette her, andre band som baksnakker og ikke forstår hva vi driver med. Jeg vet at det baksnakkes i Euroboys og blant flinkisene i Bigbang, så dette er veldig deilig, sier Hansen til Dagsavisen.

Også Claes Olsen og Robert Jønnum i Racing Junior er strålende fornøyd.

— City Slang er et selskap vi har sett på som et forbilde fra barndommen av, og nå kommer de tilbake til oss og syns at det vi gjør er bra.

St. Thomas’ norgesturné fortsetter også. Her er datoene som står igjen:

12.9 Ås, Studentsamfunnet.
13.9 Elverum, Studentsamfunnet.
14.9 Trondheim, Blæst.
15.9 Ålesund, Studentsamfunnet.
17.9 Oslo, So What – ekstrakonsert.
20.9 Tromsø, Blå Rock.
21.9 Harstad, Studentsamfunnet.
22.9 Bodø, Klubb alternativ.
29.9 Stockholm, Accelerator m/Isolation Years.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.